Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlı: Plansızlığınızın bedelini millete ödetemezsiniz!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM’de dün başlayan Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu görüşmelerine katıldı

Yıldızlı: Plansızlığınızın bedelini millete ödetemezsiniz!
04 Temmuz 2024 - 15:03
Komisyon gündeminde; öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, ödev ve sorumlulukları, mesleki gelişimleri ve meslek içinde ilerlemeleriyle ilgili konuları düzenlemeyi içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifi yer alıyor.

03 Temmuz 2024 saat 14.00’te başlayan komisyon görüşmelerinin birinci günü 04 Temmuz 2024 saat 04.00’te sona erdi. Komisyonun birinci günkü görüşmelerinde söz alan Yıldızlı; ”Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün plansızlığı nedeniyle, iktidara geldiğinizde 68 bin olan atanmayan öğretmen sayısı bugün 1 milyona yaklaşmış durumdadır. Bu plansızlığınızın bedelini öğretmenlere ödetmeye hakkınız yok” ifadelerini kullandı.

Yıldızlı yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İktidar tarafından sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi en başta Atatürk’ü yok sayan bir kanun teklifi olarak karşımızda durmaktadır. Milli Eğitim Temel Kanunu 1’inci maddesinde yer alan “…Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı ve Anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı” cümlesi maddeden çıkartılmış, yerine “Anayasada bulunan temel ilkelere bağlı” cümlesi getirilmiştir. Kendilerince bir kelime oyunu ile yapılan bu düzenleme asla kabul edilemez. Atatürk isminin maddeden çıkarılması teklifi masum bir düzenleme değildir.

Yine bu teklifte öğretmenlerin aday öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen gibi ayrımlara tabi tutulması öğretmenler arasındaki eşitliği zedeleyecek bir husustur. Ayrıca Başöğretmenlik unvanı yalnızca Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e verilmiştir ve 24 Kasım’da Öğretmenler Günü bu vesile ile kutlanmaktadır.

Yine bu teklifte Özel Sektör Öğretmenlerinin 2014 yılında ellerinden alınan taban maaş hakları ile ilgili bir düzenleme yapılmamıştır. Özel Sektör Öğretmenleri iktidar eliyle patronların insafına terk edilmiştir. Bu vesileyle MEB önünde haklarını aramak için demokratik eylem yapan Özel Sektör Öğretmenlerine yapılan müdahale ve gözaltıları da buradan kınadığımı belirtmek istiyorum.

Teklif ile ilgili eleştirilecek çok şey var, yarından itibaren komisyonda ve teklif genel kurula geldiğinde yanlışlıkları ve eksiklikleri söylemeye devam edeceğiz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum