Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlı'dan Azerbaycan Federasyonuna Karabağ ziyareti

28. Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür YILDIZLI, Dağlık Karabağ’da sözde Ermeni Yönetiminin feshedilme sürecinin başlaması ve bölgenin Azerbaycan Hükümeti kontrolüne geçmesi ile kazanılan zafer sonrasında Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve dernek üyelerini ziyaret etti.

Yıldızlı'dan Azerbaycan Federasyonuna Karabağ ziyareti
29 Eylül 2023 - 12:29
Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi olan Yıldızlı; Türk dünyasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini ve partisinin de Türk dünyasına olan ilgisinin çok daha fazla artması için gerekli adımları atacağını ifade etti.

Yıldızlı, ziyaretinde şu açıklamalara yer verdi;
“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir. Bugün Dağlık Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetiminin lağvedilmesi, bölgede huzurun ve güvenin Azerbaycan hükümeti tarafından sağlanacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Dağlık Karabağ’ın terör unsurlarından temizlenmesi sürecinde hayatını kaybeden, şehit olan tüm askerlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. TÜRKPA üyesi bir parlamenter olarak gerek Azerbaycan gerekse Türk dünyasındaki tüm ülkelerimizi yakından takip ediyor, soydaşlarımızın yaşadığı gelişmeleri an be an izliyorum. Bizleri Ortadoğu bataklığına sürüklemeye çalışanların çabalarına karşı hem ülkemiz hem de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türk dünyası ile çok daha sıkı ilişkiler içerisinde olmamız gerekliliğinin altını net bir şekilde çizmek istiyorum. Bu vesileyle Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Bilal Dündar hocama geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Can Azerbaycan halkının bu kutlu zaferini tüm kalbimle paylaşıyorum. “

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum