Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yeniden Refah'ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için adayı belli oldu

Fatih Erbakan genel başkanlığındaki YRP’nin, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak ismi belirlendi.

Yeniden Refah'ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için adayı belli oldu
17 Aralık 2023 - 12:41
Yapılan çalışmalar sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi YRP Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal olarak kararlaştırıldı. YRP Genel Başkanvekili ve AR-GE‘den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aydal, 20 Aralık Çarşamba günü Ankara’da yapılacak aday tanıtım toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilecek.

EĞİTİM HAYATINI HEM YURT İÇİNDE HEM YURTDIŞINDA GEÇİRDİ
1953’de Malatya’da doğan Doğan Aydal, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi unvanıyla mezun oldu. Aydal, üniversite eğitimi sonrası İngiltere Leeds Üniversitesi’nde master ve doktora eğitimini tamamladı. MTA Genel Müdürlüğü’nde çeşitli birimlerde çalışan ve 1982 yılı sonunda ise Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Yardımcı Doçent Doktor unvanı ile göreve başlayan Doğan Aydal, 1981’de Doçent oldu. Aydal 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri Cincinnati Üniversitesi’nde bir dönem misafir öğretim üyesi olarak görev de aldı.

BAŞİSKELE’DE DE BİR İKAMETİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Ülkeye dönen Aydal, 2020’de Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeliği’nden emekli oldu. Başbakanlık Müşteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı gibi görevlerde de bulunan Doğan Aydal, YRP’nin Milli Kaynak Politikalarına ilişkin kitapların hazırlanmasında büyük pay sahibi olurken 2023 Genel Seçimleri’nde İstanbul 2.Bölge 2.Sıra Milletvekili Adayı olarak seçmen karşısına çıktı fakat seçilemedi. Aydal’ın, Başiskele’de de ikameti bulunuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum