Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yarın göreve başlıyor!

Darıca'nın yeni Kaymakamı olarak Şişli Kaymakamlığından ilçemize atanan Mehmet Öklü, yarın yeni görev yerinde ilk mesaisine başlıyor

Yarın göreve başlıyor!
27 Ağustos 2013 - 09:19
 Darıca'nın yeni Kaymakamı olarak Şişli Kaymakamlığından ilçemize atanan Mehmet Öklü, yarın yeni görev yerinde ilk mesaisine başlıyor. Geçtiğimiz aylarda çıkan kararname ile ilçemize atanan Mehmet Öklü, ilk mesaisine yarın başlıyor. Sanatçı ruhu ve yazarlığı ile birçok kitabı bulunan ve son görev yaptığı yer olan Şişli'de oldukça başarılı çalışmalara imza atan Mehmet Öklü, yarın Darıca'daki makamına gelerek hem personeli ile tanışacak hem de Darıca'yı  gezecek. 
 
Mehmet Öklü kimdir?
10.Mayıs 1954 tarihinde Denizli/Tavas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1976 da bitirdi. Aynı yıl girdiği Kaymakamlık Sınavlarını kazanarak Mülki İdare Amirliği  mesleğini seçti. Karaburun, Başkale, Koçarlı, Tosya, İznik, Ceyhan Kaymakamlıkları ile Kars, Kırıkkale ve Adana Vali Yardımcılıkları görevlerinde bulundu.1988-1989 yıllarında İngiltere’de yabancı dil eğitimi gördü. İngiltere ve Almanca bilen Kaymakamımız İngilizceden şiir ve makale çevirileri yapmaktadır. Toynbee de çevirdiği çevre konulu uzun bilimsel makale, “(1991 Haziran Ayı Sayı-391)Türk İdare Dergisi”nde örnek makale olarak yayınlanıp dereceye girdi.Şiirleri “Karınca, Size, İdarecinin Sesi, Antoloji, Üçüncü Yeni, Madenci” gibi dergilerde yayınlanmış, ilk romanı ise “Külde Açan Gül”, Yeni Konya Meram Gazetesi’nde tefrika edilmiştir.(1969) Rahmetli Kırgızistan Büyükelçisi Tölömüş OKAYEV’in girişimleriyle “İznik’te Kırgızlar ” adlı şiiri bestelenmiş ve  Kırgız Manaslarının repertuarlarında yer almıştır. Ayrıca orada Kaymakamlık yaptığı yıllarda kendisinin “Açık Hava Müzesi” olarak tarif ettiği şirin ilçe İznik’teki duygu ve düşüncelerini, “İpek Yolunda İznik Molası” adıyla  kitaplaştırmıştır.(1995) Son atamayla Darıca Kaymakamlığına atanan Mehmet Öklü, Bahar Öklü ile evli olup, 3 çocuk babasıdır.