Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yangın Söndürme Topu'nu GOSB'da denediler

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, Bor Madeni’nden ürettikleri Yangın Söndürme Topu’’nu GOSB’da deneyerek başarılı sonuç elde ettiler

31 Mayıs 2021 - 21:02
‘’BORnbizz’’ adıyla okulda şirket kurarak, Born Madeni’nden Yangın Söndürme Topu üreten Yücel Boru Fen Lisesi 12.Sınıf öğrencilerinden Ayşenur Zora, Duygu Akgündüz, Ömer Sefertaş, Umutcan Özdemir ve  Melike Ay, sağlığa hiç bir zararı olmayan, oldukça ekonomik ve 7 yaşından itibaren herkesin rahatlıkla kullanabileceği yangın söndürme topunu Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kontrollü olarak çıkarılan yangında denediler.
GOSB İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri tarafından koşullara uygun bir alanda bir hazne içerisinde çıkarılan yangında kullanılan Bor Madeni’nden imal edilmiş Yangın Söndürme Topu, alevlere atılmasının ardından bir süre sonra patlayarak yangını anında söndürdüğü görüldü.
Ürünlerinin alevlerin içerisine atılmasıyla birlikte gözlem yapan öğrenciler, Yangın Söndürme Topu’nun yeterli ısıya ulaşıp içerindeki fitilin ateşlenmesi ve ardından da patlayarak yangını söndürmesi sonrası sevinç çığlıkları atarak birbirlerini kutladılar.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum