Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

WEMDI projesinin son uluslararası toplantısı Darıca'da gerçekleştirildi

WEMDİ Projesinin son toplantısı 22-23 Ağustos tarihlerinde Darıca’da gerçekleşti.

WEMDI projesinin son uluslararası toplantısı Darıca'da gerçekleştirildi
27 Ağustos 2024 - 16:43
Darıca Kaymakamlığı Proje Bürosu tarafından organizasyonu sağlanan Engelli kadınların iş hayatında yaşadıkları zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan WEMDI projesi çerçevesinde Kuzey Mekodonya’nın başkenti Üsküp’te Proje çalışması gerçekleştirilmiş, Darıca Kaymakamlığını temsilen proje bürosu koordinatörü Birsen Sarıtoprak, Bir Umut Engelliler Derneği başkanı Melek Arıkan, YAS-DER  temsilcisi Kudret Sekban ve proje bürosu ekip üyesi Sinan Sarıtoprak çalışmalara katılmışlardı. Projenin diğer ayağı da İspanya’da gerçekleştirildi. 2 gün süresince yapılan çalışmalara İlçe Kaymakamı Yüksel Kara, Proje Koordinatörü Birsen Sarıtoprak ve Ülkün Yalçın ingilizce öğretmeni Didem Payamoğlu katıldı. Toplantıda kadınların güçlendirilmesi için egsersiz kitabı üzerinde çalışılıp Granada Engelliler Konfederasyonuna ziyaret gerçekleştirildi.
WEMDİ Projesinin son toplantısı ise 22-23 Ağustos tarihlerinde Darıca’da gerçekleşti. İspanya’dan Granada Engelliler Konfederasyonundan Engelliler İş Danışmanı ve İşitme Engelliler Eğitmeni, Makedonya’dan Dezavantajlı grupları güçlendirmeyi hedefleyen Üsküp merkezli 2 dernek temsilcisi Darıca’da ağırlandı. Çalışmalara Darıca Engelliler Merkezi’nden yöneticileri de katıldı. 
Toplantılarda, üretilen tüm materyallerin analizi yapılıp belgelendirme işlemleri tamamlandı. Kadınların hem sosyal yaşamda hem de iş yaşamlarında güçlendirmesi için üretilen materyalleri Türkiye’de ve Avrupa'da mümkün olan en fazla sayıda insanın kullanabilmesi için kaynak olarak paylaşılacak.
İki gün süren yoğun çalışma boyunca, Darıca Belediyesine bağlı Engeliler Merkezini ziyaret edilip çalışmaları hakkında bilgiler verildi, engelliler önderliğinde sanat workshopı gerçekleştirildi, deneyimleri paylaşıldı. İspanya ve Makedonya’dan gelen katılımcılara yönelik son olarak, Darıca’nın kültürü, gastronomisi, folkloru tanıtıldı ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi. Proje çalışmasının sonunda katılımcılara sertifikaları Darıca Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ramazanoğlu tarafından takdim edildi. Bunun yanı sıra desteklerinden dolayı Darıca Belediyesine ve Gebze Belediyesi GEAK (arama-kurtarma) ekibine de teşekkür edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum