Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz: "Kocaeli olarak büyük bir hikaye yazdık''

Kocaeli Valiliği 2023 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Vali Yavuz: "Kocaeli olarak büyük bir hikaye yazdık''
06 Nisan 2023 - 16:38
Kocaeli Valiliği 2023 yılı ikinci il koordinasyon kurulu toplantısı Kocaeli Valiliği, Akçakoca Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda il müdürleri, kaymakamlar ve belediye temsilcileri hazır bulundu. Yatırımlara ilişkin sunumların yapıldığı toplantıda konuşan Vali Yavuz, yapılan ve yapılacak olan yatırım rakamlarını açıkladı. Vali Yavuz ayrıca deprem bölgesinde Kocaeli’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla kendisinden söz ettirdiğini söyledi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, “Yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından İl Yatırım Takip Sistemine girilen verilere göre; ilimizde 2023 yılında, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 590 proje üzerinde çalışmalar yürütülmektedir. Dönem sonu itibarıyla 51 proje tamamlanmıştır. Devam eden proje sayısı 424, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 61, henüz başlanamayan proje sayısı 51, tasfiye halinde bulunan proje sayısı ise 3’tür. 2023 yılı yatırımlarının toplam proje bedeli 50 milyar 344 milyon TL’dir. 2023 yılı ödenek toplamı ise 18 milyar 516 milyon TL’dir. Dönem sonuna kadar bu ödenekten yapılan toplam harcama 2 milyar 107 milyon TL’dir.  Yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 11,38’dir.

KOCAELİ İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI
Şehirlerin imarı, yerleşim yerlerinin tespiti inşaat teknolojilerini dikkate alarak daha iyi çalışmalar yapmalıyız. Daha hafif ve az katlı binalar yapmayı öğrenmeliyiz. AR-GE çalışmalarına öncelik vermeliyiz. Alışagelmiş inşaat tekniklerine sırtımızı dönmemiz gerektiğini görüyoruz. Kocaeli olarak büyük bir hikaye yazdığımızı söylemek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi, belediyeleri, kaymakamlıkları ile bir şehir nasıl organize olur tarihe ismini altın harflerle yazdırır diye baktığımızda bu şehir bunu başarmıştır. İsmini zikretmediğim herkese çok teşekkür ederim. Deprem konusunda çalışmalar yaptık ama bir kez daha bu işe konsantre olmalıyız. Herkes devletten bir şey bekliyor devlet de vatandaştan bekliyor. Bekleyecek vaktimiz yok. Vatandaş diyor her sorunu devlet çözsün biz de diyoruz ki birlikte çözelim. Hepimizin adım atması gereken bir süreçteyiz, aksiyon alma zamanı geçiyor. Kentsel dönüşümün önünü açılması konusunda kamuoyunun yeteri kadar bilgilendirmesi gerekiyor. Rantsal dönüşüm diyerek dönüşümün önünü kapatmanın sonuçlarının ne olacağını görüyoruz. Afet durumunda geçici barınma noktalarını tekrar gözden geçiriyoruz. Son yıllarda yapılan kamu binalarının dirençli olacağına inanıyoruz. Kamu binalarını vatandaşlara hizmet sunma açısından rahatlatacak bir araç olarak görüyoruz.

HERKES KOCAELİ’Yİ KONUŞUYOR
Tüm kaymakamlarımız kendi ilçeleri ile ilgili çalışmaları yapacaktır. Kurumsal kapasitenin en yüksek olduğu belediyelere sahibiz. Bunu söylediğimde birilerini övdü diyorlar. Benim kimseyi övmeye ihtiyacım yok. Ben gerçek bir tespitte bulunuyorum. İkincisi motivasyon sağlıyorum. Bunların sadece insanları mutlu etmek olarak söylenmesi doğru değil. Bugün Hatay’a Maraş’a gittiğimizde herkes Kocaeli’yi konuşuyor. Bin 300 küsür tır göndermişiz. Hepsi 1 milyon değerinde olsa 1 milyar 350 milyon TL yapıyor. Alanda gönül alan bir Kocaeli vardı. Depremi içinde hisseden şehrimize de bu yakışırdı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile AFAD öncülüğünde depreme hazırlık konusunda farklı bir çalışma yapacağız. Bu şehirde bir deprem olduğunda nerde konteyner kuracağımı belirlemeli ve bunları belirli bir aşamaya getirmeliyiz. İlçelerde yüz bin metrekare üstünde depremde kullanacağımız depoları şimdiden bulacağız. Kocaeli’yi şimdiden depreme hazırlayacağız. İstanbul depreminde Kocaeli'nin konumunun çok daha değerli olacağını ve özellikle lojistik ve diğer anlamda İstanbul'u destekleyebilecek önemli şehirlerden birisi olacak. Hazırlıklarımızı bu bilinç ve şuurla yapmamız gerektiğini bir kez daha altını çizmek istiyorum.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum