Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz'dan hatırlatma dozu uyarısı

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz ilimizde sağlık sistemini sıkıntıya çıkacak bir durumun olmadığını söyleyerek “Ancak kişisel tedbirler mutlaka alınmalı. Özellikle hatırlatma dozu aşısı yaptırılmalı” dedi.

Vali Yavuz'dan hatırlatma dozu uyarısı
22 Temmuz 2022 - 11:02
Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık korona tablosuna göre 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta vaka sayısı ise 117 bin 95 olarak açıklanmış ve 31 kişi yaşamını yitirmişti.  Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz ilimizde sağlık sistemini sıkıntıya çıkacak bir durumun olmadığını söyleyerek “Ancak kişisel tedbirler mutlaka alınmalı. Özellikle hatırlatma dozu aşısı yaptırılmalı” dedi.

KORONADAN 96 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz tarihleri arasında 226 bin 532 kişide koronavirüs tespit edildi. Koronavirüsten dolayı 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Tabloda yer alan verilere göre,  Türkiye'de toplam 15 milyon 524 bin 71 vaka saptandı. Toplam vefat sayısı ise 99 bin 184 oldu.

GEÇEN HAFTA 117 BİN VAKA AÇIKLANMIŞTI
Korona salgınının dünyada etkisini yitirmesi sonrasında tüm dünyada kısıtlamalar kaldırılmıştı. Ancak vakaların son zamanlarda giderek artması endişe yarattı. Geçtiğimiz hafta 117 bin 95 olarak açıklanan vakaların bir hafta içerisinde bu kadar artması akıllara önlemler yeniden gelecek mi sorusunu da getirdi.

VALİ: YAVUZ: KİŞİSEL TEDBİRLER ALINMALI
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, vakalar arttığına dikkat çekti ancak Kocaeli’de sağlık sistemini sıkıntıya sokacak bir tablonun da olmadığını altını çizdi.

“Yeniden tedbirler alınacak mı?” şeklindeki soruya da Yavuz henüz bakanlığın bu yönde bir kararı olmadığını belirterek, “Mevsimsel olarak toplumsal kararlar için erken olabilir ama kişisel olarak tedbirlerimizi almalıyız” dedi. Yavuz, “En önemlisi aşılarımızın hatırlatma dozunu yaptırmak. Bir vatandaş olarak ben aşımı yaptırdım. Bunun dışında risk hissettiğimiz alanlarda da kişisel olarak korunma tedbirleri alınabilir, Ama en önemlisi aşılarımızı tamamlamaktır” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum