Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Aksoy, Darıca'da eğitim konusuna dikkat çekti

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, her ay bir ilçede muhtarlarla yapmış olduğu toplantılara bir yenisini ekledi. Darıca ilçesindeki muhtarlarla bir araya gelen Vali Aksoy, özellikle eğitim konusuna dikkat çekti.

Vali Aksoy, Darıca'da eğitim konusuna dikkat çekti
15 Mart 2018 - 08:16
Toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Miili Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve devletin çeşitli kurumlarının müdürleri ile yetkilileri katıldı. Eğitim konusuna Özellikle okul çağına gelen ancak okula devam etmeyen çocukların yeniden eğitime kazandırılması için çalışma yürüttüklerini belirten Vali Aksoy, muhtarlara da bu konuya özen göstermelerini istedi. TÜİK verilerine göre Kocaeli’de okumaz-yazmaz insanların olduğuna da vurgu yapan Vali Aksoy, “Mahallenizdeki bu insanları Kaymakamlık, Milli Eğitim, Halk Eğitim ile iletişime geçerek eğitim almalarına yardımcı olun. İlimizde okuma yazma bilmeyen insan kalmamalı” diye konuştu.
 
KADIN SAĞLIĞI VE BİLİNÇLENMESİ ÖNEMLİ
Sağlık alanında da özellikle kadın sağlığı, çocuk aşıları ve uyuşturucu ile mücadele konularına özen gösterilmesini isteyen Vali Aksoy, yardıma muhtaç olup kurumlara başvurmayan insanların da devlet desteği almaları konusunda muhtarlardan destek istedi.
Sokakta dilenen ve mendil satan çocukları bu durumdan kurtarmak için de çalışma yürüttüklerini ifade eden Vali Aksoy, “Birincide ailelerine teslim ediyoruz, ikincisinde idari para cezası kesiyoruz. Vatandaşlardan da bu konuda isteğimiz, küçük çocuklardan bir şey satın almamaları ve dilenenlere para vermemeleri” dedi.
 
YENİ EHLİYET VE PASAPORTLAR 
NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALINACAK
2 Nisan tarihinden itibaren yeni ehliyet ve pasaport işlemlerinin ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılacağını kaydeden Vali Aksoy, muhtarlardan bu bilgiyi vatandaşlarla paylaşmalarını ve yönlendirmelerini istedi. Vali Aksoy’un ardından söz alan Darıca Muhtarlar Dernek Başkanı  Aytun Er de, özellikle emniyet personeli kadro sıkıntısına ve aile hekimliğinin yetersizliğine dikkat çekti.