Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkkan; "Koronavirüs meslek hastalığı sayılsın"

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Koronavirüs meslek hastalığı sayılmalı. Sağlık çalışanlarımızdan yapılan vergi kesintisi de alınmamalı” dedi. 

Türkkan; "Koronavirüs meslek hastalığı sayılsın"
15 Aralık 2020 - 13:29
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi ordusu dediği sağlık çalışanlarından koronavirüse yakalananları anarak TBMM’deki bütçe konuşmasını bitirdi. Meclis kürsüsünden hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını ‘şehitlerimiz’ diye sayan Koca’nın sesi titredi. İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Covid-19’un meslek hastalığı sayılması için tepki gösterdi.

EK ÖDEMELERDE EŞİTSİZLİKLER VAR
Türkkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Ek ödemelerin yapılmasında personeller arasında eşitsizlikler olduğu söyleniyor. Bunu gidermek için bir çalışmanız var mı? Döner sermaye ödemesi de alıyorlar ancak her ikisinden de vergi kesintisi yapılıyor. Bunların yapılmaması konusunda canlarını ortaya koyarak çalışan sağlık çalışanları adına sizden talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

HAKLARINI ÖDEYİN DEDİK CEVAP ALAMADIK
Sorularına cevap alamadığını dile getiren İyi Partili Türkkan, “Başka insanların sağlığı için kendi sağlıklarını feda eden sağlık çalışanlarına şehit demek yetmez, gerekli düzenlemeleri yaparak haklarını ödeyin dedik ama şu ana dek henüz cevap alamadık” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum