Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkkan, kapatılan PTT şubelerini sordu!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli’de kapatılan PTT şubelerinin durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması için TBMM’ye soru önergesi verdi.İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli’de kapatılan PTT şubelerinin durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Türkkan, kapatılan PTT şubelerini sordu!
28 Mayıs 2021 - 00:19
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, son olarak Gebze, Darıca, Dilovası,  Körfez,  İzmit Akarca, Gölcük’ün bazı mahallerinde ve Kartepe ilçesindeki Derbent, Maşukiye, Suadiye, Arslanbey, Uzuntarla mahallerindeki PTT şubelerinin kapatıldığını TBMM’ye taşıyarak, PTT şubelerinin neden kapatıldığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak açıklaması için soru önergesi verdi.

TÜRKKAN’DAN BAKAN’A 10 SORU
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yazılı olarak cevaplaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na 10 soru sordu.

İşte o sorular:

1-İzmit Akarca Bölgesi’nde 60 binin üzerinde vatandaş yaşamasına, emeklilerin büyük bölümü maaşlarını buradaki şubeden çekmesine, Mahalle sakinleri tüm faturalarını bu şubeden yatırmalarına rağmen bu şube neden kapatılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?
2-İzmit Akarca’daki PTT Şubesi, kapatıldıktan sonra neden haftada 1 gün hizmet verecek şekilde tekrar açılmıştır? 60 bin nüfuslu İzmit Akarca’da bu konuda vatandaşların yaşadığı mağduriyet nasıl giderilecektir, bu şubenin haftada 1 günden fazla hizmet vermesi düşünülmekte midir?

3-Gebze, Darıca, Dilovası, Körfez, Gölcük ve diğer ilçelerdeki PTT şubelerinin kapatılmasının gerekçeleri nelerdir?

4-Kartepe’ye bağlı Derbent’te PTT Şubesi neden kapatılmış, vatandaşlar maaşını çekmek, faturalarını yatırmak, havale gibi bankacılık hizmetlerini yerine getirmek için Köseköy’e gitmek zorunda bırakılmıştır? Bu konuda sıkıntı yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için birtakım düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir?

5-Uzun süredir açık olan Maşukiye, Suadiye, Arslanbey, Uzuntarla şubelerinin artık hizmet vermemesinin gerekçeleri nelerdir? 

6-Yakın tarihte Eşme ve diğer bazı mahallerde de şubelerin kapatılacağı, Kartepe’deki PTT hizmetlerinin merkezinin Köseköy’e taşınacağı doğru mudur?

7-PTT Şubeleri’nin kapatıldığı mahallelerde vatandaşlar neden doğru bir şekilde bilgilendirilmemektedir? Kocaeli’nde kapatılan PTT Şubeleri Covid-19 önlemleri nedeniyle mi zarar ettikleri gerekçesiyle mi kapatılmıştır, bu konudaki net bilgi nedir?

8-Bankaların verdiği promosyon nedeniyle emeklilerin çok büyük bölümünün promosyondan yararlanmak için maaşlarını PTT’den özel ve kamu bankalarına taşımaları nedeniyle şubelerin kapatıldığı iddiası doğru mudur? 

9-Vatandaşların daha önce yaya olarak gittiği PTT şubelerine şimdi toplu taşıma araçlarına binerek gitmek zorunda bırakılması nedeniyle ve gittikleri şuben birden fazla şube müşterisine hizmet vermek zorunda kalacağı için bu durumun salgın riskini artıracağı düşünülmüş müdür? Bu riske karşı Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak alınmış önlem ya da önlemler var mıdır, bunlar nelerdir?

10-Kocaeli’nde kapatılan PTT Şubelerinin tekrar açılması gündemde midir, bu mahallelerde mağduriyet yaşayan vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için birtakım düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir, düzenleme yapılması düşünülen ilçe ve mahalleler hangileridir, bu düzenlemeler neler olacaktır?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum