Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Terör örgütlerine 3 milyon TL'lik darbe

Kocaeli genelindeki polis ekiplerinin Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Böylelikle terör örgütlerinin finansmanına yönelik ağır bir darbe vurulmuş oldu

Terör örgütlerine 3 milyon TL'lik darbe
27 Ocak 2017 - 09:32
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonu tüm hızıyla sürüyor. 2017 yılının başlaması ile birlikte uyuşturucu madde ticareti ve nakli yapan şahıs ve organizasyonların deşifre edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda; 2 Ocak tarihinde bir erkek şahıstan 400 kilo kubar esrar maddesi ile 2 kilo toz esrar maddesi, 7 Ocak tarihinde dört erkek şahıstan 1 kilo 850 gram metamfetamin maddesi, 13 Ocak tarihinde 1 erkek şahıstan 4 kilo eroin maddesi, 16 Ocak tarihinde 28 kilo toz esrar maddesi ve 18 Ocak tarihinde de iki İran uyruklu yabancı kadın şahıstan 5,5 kilo eroin maddesi ele geçirildi. 
24 Ocak tarihinde Kocaeli güzergahını kullanarak doğu illerinden İstanbul’a nakledilecek uyuşturucu madde ticareti nakli yapan şahıslara yönelik üç ayrı operasyonda 135 kilo esrar maddesi ve 42 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 7 şahıstan 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
2017 yılı Ocak ayı içerisinde yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değeri yaklaşık olarak 3 milyon TL olduğu ifade edildi. Piyasaya sürüldükleri taktirde edinilecek maddi haksız kazanç ile terör örgütlerinin finansmanına yönelik büyük bir darbe vuruldu.