Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''Su Kaşifi'' projesinde dünya 17.'si oldular

Darıca Faik Şahenk İlkokulu Öğrencileri, hazırladıkları ‘’Su Kaşifi’’ projesiyle,  ülke Genelinde katıldıkları yarışmada Sekiz yüz okul arasında 4., Dört bin okul arasında 17. oldular.

''Su Kaşifi'' projesinde dünya 17.'si oldular
27 Şubat 2018 - 08:21
Öğrenciler hazırladıkları proje ile  binalardaki yağmur borularını bir tanka monte ederek buradan elde edilen atık suları sanayide ve tarımda kullanılmasını sağlıyor.Okul İdaresi tarafından hazırlanan ve Darıca kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, DASİAD Genel sekreteri Mehmet Alcan, Okul Müdürü Mustafa Sağdıç, öğretmenler ve Okul Aile birliği Yönetimi katıldı.
Projenin başında bulunan 2/C Sınıfı’nın Öğretmeni Songül Sağdıç, Darıca Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirdikleri ‘’Su Kaşifi’’ Projesinin dünya çapında uygulanan bir proje olduğunu söyleyerek dünya genelinde katılımı serbest olan yarışmaya çeşitli ülkelerden yaklaşık dört bin okulun katıldığını ve bu yarışmada Darıca Faik Şahenk ilkokulu’nun 17. olduğunu söyledi. Aynı projeyle katıldıkları ülke genelindeki yarışmada da sekiz yüz okul arasından 4. olduklarını kaydeden Songül Sağdıç, amaçlarının su tasarrufunun önemini çocuklarla birlikte tüm dünyada farkındalık yaratarak anlatmak olduğunun ifade ederek, ‘’ Özellikle eğitimi, dört duvar arasından çıkarıp, çocuk istismarlarının bahsedildiği bir dönemde çocuklarımızla birlikte bu kadar güzel bir çalışmaya öncü olmak, bunu da tüm Türkiye’ye duyurmak istedik dedi.
 
SU’DAN ELDE EDİLEN ÜRÜNLER, ONKOLOJİ TEDAVİSİNDE KULLANILACAK
‘’Su Kaşifleri’’ Projesinde yağmur boruları vasıtasıyla tankta biriktirdikleri su ile okul bahçesinde sebze yetiştirdiklerini söyleyen bir öğrenci ise, ‘’ yağmur sularıyla yetiştirdiğimiz ürünlerinden elde edilen gelirle, hastanenin onkoloji bölümünde tedavi gören hastalara bağışta bulunacağız’’ dedi.
 
MİLLİ EĞİTİM  MÜDÜRÜ OĞUZ; BU PROJE HERKESE ÖRNEK OLMALI
Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ise, suyun önemine değindiği konuşmasında, çocuklara küçük yaşta su tasarrufunun öğretilmesi, bu bilinçle yetiştirilmesinin her eğitim yuvasının görevlerinden olduğuna işaret ederek eğitimcilerin bu konudaki hassasiyetinin sonucu olarak, öğrencilerin böyle bir proje geliştirdiklerini ve okuldaki, kentteki tüm çocuklara örnek olduklarını kaydetti.
 
KAYMAKAM KARAMAN; EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kaymakam Ömer Karaman ise, susuz bir dünyanın düşünülmesinin bile mümkün olamayacağını ve bu nedenle kaynakların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, tasarruf konusunda da oldukça dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Kaymakam Karaman, su tasarrufu konusunda hem  ailelerin, hem de öğretmenlerin çocukları bilinçlendirmesi, bu konuda eğitimler vermesinin en başta gelen görevleri olduğunu belirterek, ‘’ Faik Şahenk ilkokulu öğretmen ve öğrencilerinin böylesine önemli bir konuda oldukça dikkat çekici bir projeye imza atmaları bizleri sevindirmiştir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
BAŞKAN KARABACAK: BELEDİYE OLARAK HEP DESTEK VERECEĞİZ
Darıca Belediye Başkanı Şükrü karabacak ise yaptığı konuşmasında, belediye olarak bu tür projelere her zaman destek verdiklerini ifade ederek, su konusunda her bireyin daha küçük yaşlarda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda eğitimin şart olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Karabacak, ‘’Yavrularımıza bu bilinci aşılayan ve bu konuda hassasiyet gösteren velilerimize, öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin suyun önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ‘’Su’’ ile ilgili yazdıkları bir rep şarkısını seslendirdiler.
Diğer yandan, projeye destek amaçlı olarak Okul Aile Birliği  tarafından düzenlenen kermesten elde edilecek gelirin bir kısmıyla Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan bir su hayvanının evlat edinileceği, kalan kısmıyla da Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunulacağı belirtildi.