Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sezai Karakoç fikirleriyle 14. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk oldu

Türk Edebiyatı’nın kutup yıldızı Sezai Karakoç edebi hayatımıza yön veren fikirleriyle 14.sü gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Hızırla Kırk Saat İçin Kırk Konuşma" adlı kitabın tanıtımı da 14.Kocaeli Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilerek kültür hayatına armağan edildi. 

Sezai Karakoç fikirleriyle 14. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk oldu
09 Ekim 2024 - 12:53

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 16-19 Kasım 2023 tarihleri arasında üstat Seza Karakoç adına dört gün süren Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu düzenlemişti. Bu özel etkinlikte, Karakoç’un Hızır imgesi üzerinden eserlerini günümüzle yeniden yorumlayan 40 yazar, şairin 40 saatlik manevi yolculuğunu anlattı.  Her oturumda "Hızırla Kırk Saat" şiirleri incelenerek, Karakoç’un zengin fikir dünyasında keşfe çıkıldı.

BÜYÜKŞEHİR’İN EDEBİ HAYATA KAZANDIRDIĞI ÖNEMLİ ESER

Uluslararası Sezai Karakoç Günleri’ kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerden yola çıkarak hazırlanan ‘Hızır’la Kırk Saat için Kırk Konuşma’ kitabı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce basıldı. Bu konuşmalar,  14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda "Hızırla Kırk Saat İçin Kırk Konuşma" adıyla kitaplaştırılarak edebiyat dünyasıyla buluşturuldu.

“KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ BİR KAMU YAYINYICISI”

“Hızırla Kırk Saat için Kırk Konuşma” kitabı; Yusuf Genç moderatörlüğünde İsmail Kılıçarslan ve Saadettin Acar’ın katıldığı Hızır’la 40 saati konuşma konulu söyleşide tanıtıldı. Selim Sırrı Paşa Salon’da gerçekleştirilen söyleşide konuşan İsmail Kılıçarslan, “Kamu yayıncılığı açısından önemli bir eser var önümüzde. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kamu yayıncılığını oldukça iyi yapan kurumlarımızdan birisi. Özellikle basılı eserlerin internette açık kaynak olarak yayınlanması da önemli. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu konuda önemli bir örnek. Tüm eserleri kaynak olarak yayınlıyor” ifadesini kullandı.

ACAR “BU KİTAP ÜSTADLA İLGİLİ EN NİTELİKLİ İŞLERDEN BİRİSİ”

Saadettin Acar ise yaptığı konuşmada, üstat Karakoç’un Türk Edebiyatı için önemine değinerek, “Sezai Karakoç, 3 yıl önce aramızdan ayrıldı. ‘Hızır’la Kırk Saat için Kırk Konuşma’ kitabı Sezai Karakoç’la ilgili Türkiye’de yapılmış en nitelikli işlerden birisi. Bir şiir üzerine 40 ismin bir araya gelerek hazırladığı önemli bir eser. Büyük bir heyecanla bugün kitabı elimize aldık. Hızır bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Hızır gittiği yeri yeşerten bolluk bereket getiren bir imge. Sezai beyin düşüncesi de yeşertmektir. Bu yüzden Hızır figürü ile Sezai Karakoç arasında çok güzel bir ilişki kurulabilir” dedi.

E KİTAP OLARAK ULAŞABİLECEKLER

Okurlar, https://www.kocaeli.bel.tr/yayin/hizirla-kirk-saat-icin-kirk-konusma-217.html linkinden "Hızırla Kırk Saat İçin Kırk Konuşma" kitabına e kitap olarak ulaşabilecek. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum