Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Seymen'den harika konferans

Özel Seymen Eğitim Kuruları Darıca Ayşe Seymen Kampüsü tarafından ‘Atatürk ve Basın’ konulu konferans düzenledi.

Seymen'den harika konferans
13 Kasım 2015 - 09:55

Programa Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esma Torun Çelik’in konuşmacı olarak katıldı. Programa ayrıca Özel Seymen Eğitim Kuruları Darıca Ayşe Seymen  Kampüsü Genel Müdürü Murat Kaya, Seymen Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Mali İşler  Koordinatörü Cevdet Tural, anaokulu, ilkokul ve lise müdürleri, öğretmen ve öğrenciler  katıldı. 

ÖĞLE YEMEĞİ VERİLDİ

Gazetecilere öğlen yemeği verilmesi ile başlayan etkinlikte ardından Özel Seymen Eğitim Kuruları Darıca Ayşe Seymen  Kampüsü Genel Müdürü Murat Kaya, okullu gezdirerek bilgiler verdi. Program sonrasında ‘Atatürk ve Basın’ konulu konferanssa geçildi. Programın Açılış konuşmasını yapan Darıca Ayşe Seymen  Kampüsü Genel Müdürü Murat Kaya,“Bugün bizler için tarihi bir gün. 10 Kasım Haftası vesilesiyle bugün böyle bir  konferansı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk’ün dediği gibi basın özgür değilse  ülke kaybetmeye mahkumdur. Bize gösterdikleri duyarlılık için basına teşekkür ederiz.” dedi.   

‘ATATÜRK HALKIN İÇİNDE OLAN BİR LİDER İDİ’

Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esma Torun Çelik, ise özel Seymen  ailesi ile olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “ Atatürk halkın içinde  olan bir lider. Koruma olmadan halkın her kesimiyle ilişki kuruyor. Basın bir toplumun can  damarı kadar önemli. Kamuoyunun oluşması veya bir fikrin oluşmasında büyük bir etkisi  vardır. Bu nedenle Mustafa Kemal okul gazete çıkarma denemesinden sonra 1 Kasım-21  Aralık 1918 tarihleri arasında 51 sayı yayınlanan MİNBER Gazetesi’dir. Elindeki parasını bu gazetenin finansmanı için kullanmıştır. Öte yandan bugün dünyada basın özgürlüğü konusunda 180 ülke içinde 154’cü sıradayız. 2015 ‘te 40 gazeteci serbest kalınca 149’uncu sıraya geldik.  Bunun için yarının geleceği sizlere çok büyük işler düşüyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların sonrasında okul yöneticileri tarafından  konuşmacı Doç. Dr. Esma Torun Çelik’ plaket takdim edilirken, programa katılan gazetecilere ise katılım belgesi verildi.