Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Servis şoförü, öğrencilerin öldüğü kazayla ilgili konuştu

5 kişinin öldüğü öğrenci servisi kazasında sürücü, kullandığı maddenin 'metamfetamin gibi' olmadığını savundu

Servis şoförü, öğrencilerin öldüğü kazayla ilgili konuştu
10 Ocak 2023 - 15:08 - Güncelleme: 12 Ocak 2023 - 16:49
Gebze'de 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı kazada tutuklanan sürücü Mehmet Özdemir'in yargılanmasına devam edildi. Mahkemede savunma yapan Özdemir, kullandığı maddenin metamfetamin gibi bir uyuşturucu olmadığını iddia etti.
Kaza, 9 Kasım 2021'de Gebze Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıokka Caddesi'de meydana geldi. Mehmet Özdemir idaresindeki 41 P 0860 plakalı öğrenci servis midibüsü, yolda yürüyen Birsen Giriş'e çarptıktan sonra kontrolden çıkıp, köprüden dereye uçtu. Kazada yaya Birsen Giriş ile öğrenciler Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı, Rabia Üst ve Ege Yılmaz hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan sürücü Özdemir'in ise hastanede sağ bacağı kesildi. Tedavisinin ardından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen Özdemir, 'taksirle birden fazla kişinin ölüme ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemelerde, sürücü Mehmet Özdemir'in kan ve idrar örneklerinde metamfetamin ve amfetamin isimli uyuşturucu maddeler ile narkotik benzeri bir ağrı kesici olan tramodol maddesine rastlandı. Ayrıca Gebze 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasında yapılan incelemede, kaza yapan 41 P 0860 plakalı servis midibüsünün ikiz plakalı olduğu tespit edildi.

UYUŞTURUCU KULLANMADIĞINI SAVUNDU

Olayla ilgili Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 3'üncü duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Özdemir bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katılırken, hayatını kaybedenlerin aileleri, kazada yaralanan bazı öğrenciler ve avukatlar salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar olan araç sahipleri İ.A., C.A., okul servisi firmasının sahipleri C.Ö., H.Ö., firmanın servis sorumlusu S.D. ve okul müdürü Z.A.Y. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz verilen sanık Mehmet Özdemir, "Her ne kadar kanımda uyuşturucu madde çıkmış ise de, bu madde metamfetamin gibi bir uyuşturucu madde değildir. Uyarıcıdır. Bunu kullandığınızda sizi uyutmuyor ve yemek yedirmiyor. Bunun dışında uyuşturma özelliği yoktur. Kazanın oluşumunda uyuşturucu etkisi bulunmamaktadır. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. 
Adli Tıp Kurumu'ndan ve bilirkişilerden gelecek raporların beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Mart tarihine erteledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum