Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit Numan Dede'nin emanetleri Kılıçdaroğlu'na teslim edildi

Gebze’nin ilk şehidi Numan Dede’nin ağabeyi Abdurrahman Dede tarafından İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’e teslim edilen Berat, Şehitlik madalyası ve tabutuna sarılan Türk Bayrağı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taktim edildi

27 Mayıs 2023 - 03:21 - Güncelleme: 27 Mayıs 2023 - 14:39
 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı Beyoğlu Sütlüce Mahallesi'nde gerçekleşen “Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması”nda  1997 yılında Şırnak’ta şehit düşen Gebze’nin  ilk terör şehidi Numan Dede’ye ait Berat, Şehitlik Madalyası ve taputuna sarılan Türk Bayrağı İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler tarafından Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taktim edildi.

DEDE; BU EMANETLERİN KILIÇDAROĞLU’NA TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
 
 Şehit Numan Dede’nin anısına Gebze’deki baba ocağında yaptırılan bölümü  Milletvekili Lütfü Türkkan ve Nail Çiler’e gezdiren ağabey Abdurrahman Dede, burada Şahadet Belgesi, Şahadet Madalyası ve Şehitlik Madalyası’nı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na uluştırılmak üzere Milletvekili Lütfü Türkkan ve Nail Çiler'e teslim etti. Abdurrahman Dede teslim sırasında yaptığı konuşmasında, ‘’ Bu emanetlerin İnşallah 13.’cü Cumhurbaşkanımız sayın Kılıçdaroğlu’na verilmesini, emanet edilmesini diliyoruz. Bu bölücülük ve terör sorununu çözebileceğine inanıyoruz. 2007’de de aynı bu şekilde şehitler üzerinden mevcut hükümete karşı bir takım söylemler vardı, o gün de tepki göstermiştik’’ dedi.
İstanbul’un Beyoğlu İlçesi, Sütlüce Mahallesi'nde gerçekleşen “Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması”nda Şehit Numan Dede’ye ait tabutuna örtülen Türk Bayrağı ile beraber Şahadet Belgesi, Şahadet Madalyası ve Şehitlik Madalyası’nın Kılıçdaroğlu’na  taktimi sırasında konuşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ‘’  PKK ile yapacağı mücadelelere güvendiklerini bize ifade eden şehidimizin yakınlarının bize teslim ettiği emanetleri taktim ediyorum’’ dedi.

KILIÇDAROĞLU; TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR

 Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise teslim aldığı emanetlerin ardından yaptığı konuşmasında, terörün bir insanlık suçu olduğunu söyleyerek, ‘’ Hepimiz teröre karşı mücadele etmek zorundayız. Bütün şehitlerimizi, bütün gazilerimizi saygıyla anmak zorundayız. Eğer bizler akşam evimizde huzur içinde yatıyorsak onların yüzü suyu hürmetinedir. Her yerde ve her zaman onları bir şeref abidesi olarak kabül etmek ve onları yüceltmekte her birimizin tek tek vatan borcudur. Hiç endişe etmeyin, bu ülkeye bütün güzellikleri getireceğiz, bu ülkede herkesin huzur içinde yaşadığı güzel bir Türkiye’yi hep beraber inşaa edeceğiz’’ dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum