Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Savcı, Mahir hocanın öldürülmesi ile ilgili serbest kalan 3 kişi hakkında itirazda bulunacak

Çayırova, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç’ın otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden, cinayeti işleyen D.G.’nin (17) de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, savcı adli kontrolle serbest kalan 3 kişi hakkında itiraz edeceği öğrenildi.

01 Temmuz 2024 - 15:41 - Güncelleme: 01 Temmuz 2024 - 17:39
Olay, 26 Haziran sabah saatlerinde Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. İlçede bulunan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, okula gitmek için evinden çıkıp, caddede park halinde olan kendisine ait otomobile bindi. Mahir Çoğaç, emniyet kemerini taktığı sırada, caddenin karşısında yaklaşık 1 saat bekleyen şüpheli, aracın yanına gelerek Çoğaç’ın başına tabanca ile 1 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı.


ÖLDÜRME EMRİ VERİLDİĞİ İDDİASI 
Polisin yaptığı soruşturmada cinayetin Adana’da merkezli bir çete ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Mahir Çoğaç’ın kardeşinin 13 Ocak 2020 tarihinde Adana’daki bir kafede Bedirhan B.’nin (36) öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri olduğu, bu cinayetin ardından zaman zaman aileler arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Öte yandan Bedirhan B.’nin öldürülmesinin ardından ailenin, Çoğaç’ın öldürülme emri verdiği iddia edildi. 

18 YIL ÖNCE EŞİYLE KOCAELİ’YE TAŞINDI
Aileler arasında süren husumetlerden kaçan Mahir Çoğaç’ın 18 yıl önce eşiyle birlikte Çayırova ilçesine taşındığı, burada kendine yeni bir hayat kurduğu, meslektaşları ve komşuları tarafından sevilen Çoğaç’ın 2006 yılından bu yana Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde görev yaptığı bildirildi. Ayrıca dosya kapsamında yapılan araştırmada Çoğaç’ın zaman zaman tehdit aldığı da öne sürüldü. 

TETİKÇİ VE GÖZCÜ AYNI GÜN YAKALANDI
Ekiplerin araştırmalarında olaydan yaklaşık 1 saat önce D.G. ve B.Y.’nin, Mahir Çoğaç’ın oturduğu caddeye geldiği, D.G.’nin caddenin karşısında Çoğaç’ı beklerken B.Y.’nin ise gözcülük yaptığı öne sürüldü. Cinayetin tetikçisi D.G. ve olay anında gözcülük yaptığı değerlendirilen B.Y. aynı gün Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından İstanbul’da yapılan operasyon sonucu yakalandı. Öte yandan örgütün elebaşı, kırmızı bültenle aranan ve mayıs ayında Yunanistan’da yakalanan Ramazan B.’nin Çoğaç’ın öldürülmesi emrini veren isimlerden biri olduğu da iddia edildi. 
Gebze Adliyesi’ne sevk edilen 11 şüpheliden 3’nün adli kontrollü olarak serbest kalmasına savcılığın itiraz edeceği öğrenilirken olay ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum