Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şamdan, Sekizinci Avrupa Şampiyonluğu için finalde!

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Olimpiyat İkincisi, Dünya Şampiyonu Milli Yıldızı Eray Şamdan, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda finale yükseldi.

Şamdan, Sekizinci Avrupa Şampiyonluğu için finalde!
27 Mayıs 2022 - 13:22
Gaziantep’de dün başlayan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda adeta Türkiye rüzgarı esiyor. Aynı zamanda DARES Teknik Direktörü de olan Adnan Şamdan’ın A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nde Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Milli Takım, ev sahibi olmanın verdiği avantajla finalleri bir bir kapıyor.

AVRUPA’NIN KRALI’NDAN SEKİZİNCİ KUŞATMA

Tokyo Olimpiyatlarında Türkiye’ye tarihinin ilk Olimpiyat Madalyasını kazandıran, Kocaeli’nin de tek Olimpik madalyasının sahibi olan Milli Sporcumuz Eray Şamdan, 8.Avrupa Şampiyonluğu için adını finale yazdırdı. Şamdan, Cumartesi günü yapılacak final müsabakalarında tatamiye Altın madalya için çıkacak. Daha önce 7 kez Avrupa Şampiyonu, 2 kez Avrupa üçüncüsü, 1 kez Dünya Şampiyonu, 1 kez Dünya Üçüncüsü olan Şamdan, son olarak Tokyo’da Olimpiyat ikinciliği elde etmişti.

BABA-OĞUL İLK AVRUPA ŞAMPİYONASI

Erkekler 60 kilogramda son 10 yıldır kürsüyü adeta hegemonyası altına alan ve Avrupa’nın Kralı olarak anılan Milli Yıldızımız, ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda babası Adnan Şamdan’ın antrenörlüğünde sahaya çıktı. İlk turda Alman rakibini 5-0, ikinci turda Makedon rakibini 1-0, Çeyrek finalde Kosovalı rakibini 5-0 ve yarı finalde Yunan rakibini 6-2 mağlup eden Şamdan, Cumartesi günü finalde İtalyan Angelo Crescenzo ile Altın Madalya mücadelesi verecek. Bir hayli moralli ve formunda olan Şamdan, kendisine destek veren tüm sevenlerine teşekkür ederek Altın Madalyanın da sözünü verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum