Sabancı Üniversitesi, Kocaelili öğrencileri bekliyor
Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun dördüncüsünü düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor.
13 Mart 2014 - 09:41
Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda derslerin büyük bir çoğunluğu Türkçe olarak işlenecek. Almanca ve İngilizce verilecek derslere katılacak uluslararası öğrencilerle lise öğrencilerine akademik ve kültürel benliklerini zenginleştirebilecekleri uluslararası bir ortam sunuluyor. Ders dışı etkinliklerle desteklenen yaz okuluna, 1 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuru web üzerinden yapılabilecek.
Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun dördüncüsünü düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor.
30 Haziran - 11 Temmuz 2014 ve 14-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında iki dönem olarak uygulanacak Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda dersler, Fen Bilimleri ve Mühendislik, Sosyal Bilimler, Sanat, Yönetim Bilimleri, Dil Eğitimi ile Genel olmak üzere altı başlık altında toplanıyor.
Ders dışı spor, sanat, kültür ve eğlence etkinlikleriyle zenginleştirilen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na 1 Mayıs 2014tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
SABANCI ÜNİVERSİTESİ LİSE YAZ OKULU ZENGİN BİR EĞİTİM PROGRAMI SUNUYOR
Sabancı Üniversitesi Yaz Okulu 30 Haziran - 11 Temmuz 2014 ve 14-25 Temmuz 2014 tarihlerinde, ikişer haftalık 2 dönemden oluşuyor. Öğrenciler, bir dönem içinde, farklı ders gruplarından en fazla 3 ders seçebilecekler. İsteyen öğrenciler her iki döneme de kayıt yaptırabilecek. Okula, tüm lise öğrencileri başvurabilecek.
Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda 1. dönemin müfredatında; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Beyin, Bilim ve Sihir; Mekatronik, Uçan ve Yüzen Robotlar; Astrofizik ve Öte-Gezegenler; Araştırma, Geliştirme ve Pazarlama, Arttırılmış Mekanik 1; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz; Hukuk ve Ekonomi; Psikoloji ve Felsefe; Türkiye, Avrupa ve Amerika; Çin Dünyasında Ekonomik Büyüme Mucizeleri: Çin, Singapur, Hong Kong, Tayvan; Psikoloji ve Felsefe; Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri, Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Sanatsal Fotoğrafçılık ve Videoculuk: Siz de Yapabilirsiniz; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik dersleri verilecek.
İkinci dönemde ise; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Bilim, Girişimcilik ve Halka Hizmet; Araştırma, Geliştirme ve Pazarlama; Kuantum Mekanik ve Nano Bilim; Arttırılmış Mekanik 2; Mekatronik ve İnsansı Robotlar; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Toplum, Ekonomi ve Politika; Türkiye’de Habercilik, Haber Kanalları ve Haber Okuryazarlığı; Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika; Enerji Üretimi ve Yönetimi; Jeopolitik Enerji ve Amerika İçi/Dışı Kaya Gazı; Psikoloji ve Felsefe; Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri; Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul ile Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat dersleri yer alacak.
Her iki dönemde de Temel İngilizce Öğrenimi II dersi yer alacak. Ayrıca, her iki dönemde yer alan Üniversiteler ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak başlıklı derste farklı sektörlerden uzman isimler mesleklerini öğrencilere tanıtacaklar