Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Saadet Partisi ''Aşıda esnafa öncelik olmalı'' dedi

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün haftalık olağan basın toplantısı düzenledi.

Saadet Partisi ''Aşıda esnafa öncelik olmalı'' dedi
04 Aralık 2020 - 13:35 - Güncelleme: 04 Aralık 2020 - 13:37
Pandemi nedeni ile yüz yüze açıklamalara ara veren Mutlu açıklamasını yazılı olarak yaptı. Açıklamasında esnafın sorunlarına değinen Mutlu, bir an önce esnaf için özel bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

“ESNAF GEÇİM DERDİNDE”
Esnaflığın belli bir denetim ve birikim istediğini ifade eden Mutlu, “Geçinmek ve bu hayata tutunmak isteyen esnafımızın büyük çoğunluğu geçim derdinde, ekmeğinin peşindedir. Aylardır, hayatını ortaya koyarak bize hizmet üretmeye çalışan insanları düşünmek zorundayız. Esnafımız, pandeminin hayati meselelerinin önceliğinin farkında olarak aylardır sabretmektedir. Sağlık çalışanlarının ve eğitimemekçilerinin ihtiyaçlarının ve sorunlarının aciliyetini anlayışla karşılamış ve yardımcı olmaya çalışmışlardır” ifadelerini kullandı

“ESNAF ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Pandemi sürecinin beklenilenden daha uzun sürdüğünü belirten Mutlu, “Sabır ve fedakarlık evresi esnafın canını yakmaya, dayanılmaz hal almaya başlamıştır. Esnaf, pandemi sürecinde fırsatçılık yapmamak ve toplumun öncelikleri için süreci başarı ile yönetmek için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinde esnafa yapılanyardım ve destekleri görmeseler de bilinçli vatandaşlar olarak süreci sabırla yürütmeye çalışmaktadırlar” dedi.

“ÖNCE ESNAF AŞILANMALI”
Kiralar tahammül sınırını aştığını da söyleyen Mutlu, “Krediler ödenemez hale gelmiş, borçlar, primler ve vergiler kapıya dayanmıştır. Hükümet olarak esnafın hayatta kalabilmesi için seferberlik zamanı çoktan geçmektedir. Bugünlerde aşı planı konuşulurken esnafın da öncelikli grupta yer almaması doğru değildir. Toplumla yüz yüze çalışan pazarcı esnafı, fırıncı esnafı, bakkal ve market esnafı, tekstil ve giyim esnafı gibi pek çok esnaf kesiminin öncelikli olarak aşılanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
Esnaf için özel bir çalışma yapılmalı diyen mutlu, “Tüm krediler ve bütün vergiler en az bir yıl faizsiz ertelenmelidir. Esnafa can suyu olmak üzere faizsiz ve uzun vadeli borçlar verilmelidir. Devlet bu günler için vardır. Devlet, milletten, milletin ihtiyaçlarını karşılamak milleti yaşatmak için vergi toplar. Almanya şu kadar destek verdi, Fransa bu kadar demeye dilimiz varmıyor. Devlet her zaman kaynak üretmekle mükelleftir. Bugün tasarruf etmesi gereken devlet iken devleti yönetenler savurganlık içinde ve maalesef vatandaş geçim derdinde, ekmeğinin peşindedir. Bıçak kemiğe dayanmıştır” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum