Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Özel Seymen'in Veli Sempozyumuna büyük ilgi

Özel Seymen Eğitim Kurumları Rehberlik Servisinin düzenlediği “Çocuklar Ne Söylüyor, Anne Babalar Ne Anlıyor?” konulu 1.Veli Sempozyumu 30 Mart 2013 Cumartesi günü gerçekleşti.Farklı içeriği ve uygulayış biçimiyle Darıca’da ilk kez Özel Seymen Eğitim Kurumları tarafından uygulanan sempozyum, sekiz ayrı sınıfta, konusunda uzman eğitimciler tarafından sabah ve öğle olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi.

Özel Seymen'in Veli Sempozyumuna büyük ilgi
01 Nisan 2013 - 11:08
 YOĞUN KATILIM
Veliler kadar okulu tanımak isteyenlerinde yoğun katılımıyla gerçekleşen programda; Uzm.Dr. Psikiyatrist Filiz Çakır Ersümer: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozuklukları, Eğitimci Murat Kaya ve Ebru Yallıkurt: Konuşma ve Dil Bozuklukları, Uzman Psikolog Zeliha Şimşek: Mükemmel Anne Baba Olmak, Uzman Psikolog Fatoş Kınay: Çocuğumuza Yüklediğimiz Anlam, Onun Yaşamına Nasıl Etki Eder?” Özel Seymen Eğitim Kurumları İzmit Yerleşkesi Rehber Öğretmenleri Ayşegül Gümüş Yılmaz Çocuk Yetiştirmede Sınır Koyma, Gülşah Büyüktombak Çocuklarda Davranış Bozuklukları, S.Tuğba Ural Duygusal Zekanın Gelişiminde Aile Dinamiklerinin Etkisi ve Darıca Yerleşkesi Rehber Öğretmeni Merve Tan Çocuğum Artık Bir Ergen konularında katılımcıları bilgilendirdi.Rehberlik zümresi sempozyumun, anne ve babanın çocuğun hayatında aktif rol almasını sağlamak, çocuk ile aile arasındaki iletişimi güçlendirmek, bunun yanı sıra çocukların duygusal, sosyal, bilişsel gelişim yaşadığı ergenlik dönemi hakkında velileri bilgilendirmek amacıyla yapıldığını ve katılımın memnuniyet verici olduğunu belirtti.
 
KATILIMCILARA BELGE VE ÇİÇEK
Sempozyum sonunda Genel Müdür Murat Kaya teşekkür konuşması yaparak sunumu yapan uzmanlara katılım belgesi ve çiçek takdim etti.
Sempozyuma katılan veliler ayrıldıklarında büyük memnuniyetlerini ifade ettiler. Rehberlik Servisi yöneticisi Merve Tan:” Velilerimiz 8 ayrı sınıfta sempozyuma katıldılar. Sempozyum sonunda veliler postitlere görüşlerini yazarak panoya asmaları büyük mutluluk verdi.
 
VELİLER İSTEKLERİNİ BİLDİRDİ
Velilerimizin yazdığı postitlerden bir kaçı şunlar.” Kelebeğin kanatlarının yeteri kadar gelişebilmesi için yeterli zamanı vermeli, gerekli sabrı göstermeliyiz. “, “Sözlerinizde kesin, davranışlarınızda net olun”, “Çocuklarla beraber bilinçli, duygusal ve mutlu gelecek yaşantımıza destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.”,
 
 “Ergenlik döneminden kaynaklanan sıkıntıları zaman zaman yaşıyoruz, bu durumun normal ve geçici bir durum olduğunu anladım. Değişik çözüm önerileriniz için teşekkür ederim.”dedi.