Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öğrenciler de öğretmenler de Suriyeli

Darıca'da yaklaşık olarak 1 ay önce hizmet vermeye başlayan ‘’Geçci Eğitim Merkezi’’ okulundaki 450 öğrenci ile birlikte 22 öğretmenin tamamını Suriyeli vatandaşlar oluşturuyor.

Öğrenciler de öğretmenler de Suriyeli
01 Nisan 2015 - 14:12

Gebze Bölgesi’nde yaşayan ve Suriye vatandaşı olan ailelerinin eğitim gördüğü okul binasının iç donanımı ve öğretmenlerinin maaşı Unisev tarafından karşılanırken, okulun Müdürlüğünü, müdür yardımcılığını ve Türkçe Öğretmenliği Türk eğitimciler yapıyor.

 Bize kucak açan Türkiye’ye teşekkür ederiz

Okulda Eğitim veren 22 Suriyeli vatandaşların içinde 2 tane de Türkmen öğretmen bulunurken, bu öğretmenlerden Linda Hacıoğlu, burada çok mutlu olduklarını söylüyor. Linda Hacıoğlu, ‘’ Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu zor günümüzde bizlere kucak açtı, öğrencilerimiz dışarıdaydı ve okula gitmiyorlardı. Başkaları değil Türkiye Cumhuriyeti bize kucak açtı. Herkesin geleceği olan çocuklarımıza kucak açan, emeği geçen herkese buradaki öğretmenler ve veliler adına çok çok teşekkür ediyorum. Keşke bu savaş  olmasaydı ama oldu, ama biz burada çok mutluyuz.’’ Şekli,nde duygularına yer verdi.Öğretmen Linda Hacıoğlu, Öğrenci sayısında aşırı yoğunluk olduğu için bazılarının bu okula giremediğini ve bu yüzden ağladıklarını sözlerine ekledi.

Kaymakam; Suriyeli çocukları eğitimden yoksun bırakmadık

Darıca Kaymakamı Ömer  Karaman ise, yaptığı açıklamada, Suriyeli öğretmen ve velilerin oluşturduğu talep üzerine kolları sıvadıklarını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte koordinasyon sağlayarak projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kaymakam Karaman, Okuldaki öğretmen ve idarecilerinin  Kocaeli’nde 2 günlük eğitime alarak Suriyeli çocukların eğitimden yoksun kalmamalarını sağladıklarını ifade etti

 

Bazı öğretmenler dişçi ve avukat

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, buradaki öğretmenlerin Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kurduğu bir komisyon marifetiyle seçildiğini ve 16 öğretmenin Suriyede de öğretmenlik yaptığını belirterek, geriye kalanların ise dişçi, avukat ve 4 yıllık Üniversite mezunu olduğuna dikkat çekti. İsmail Oğuz, okutulan kitapların Suriye Hükümeti ve Türk Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol sonucunda belirlendiğini sözlerine ekleyerek, okulun Suriye Müfredatına göre eğitim verildiğini söyledi.

 Karabacak; Onlar bizim misafirimiz.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, İç savaşta nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler’in ilk etepta 40 aileden oluştuğunu ancak daha sonra bu sayının giderek arttığını hatırlatarak, daha sonra bunların hepsini kayıt altına aldıklarını belirtti. Valilik, Kaymakamlık ve belediye olarak yaptıkları güzel bir koordinasyonla iyi bir çalışmaya imza attılarını yineleyen Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Suriyelilerle ilgili olarak belediyede bir masa oluşturduklarını belirtti.

Karabacak, Suriyeli çocukların eğitimi ile ilgili olarak yaptıkları ortak çalışma sonrası böyle bir okul projesinin ortaya çıktığını söyleyerek, ‘’Onlar bizim misafirimiz, Mekke’den Medine’ye göç eden başta peygamberimiz olmak üzere  tüm Müslümanların Ensar kucağı açmıştı. Biz de bu Suriyeli kardeşlerimize ülke olarak kucağımızı açtık’’ dedi.