Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Nenehatun Spor Kompleksi'nin Temel Atma Töreni yapıldı!

Darıca Nenehatun Spor Kompleksi Temel Atma töreni bugün gerçekleştirildi. Gençilk ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi tarafından yapılacak olan Spor Kompleksi 2022 Şubat ayında açılışa hazır olacak.

Nenehatun Spor Kompleksi'nin Temel Atma Töreni yapıldı!
24 Mayıs 2021 - 13:15 - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 13:58
Darıca’nın önemli ihtiyaçlarından biri olan ve Amatör Spor Kulüplerinin bu ihtiyacına cevap verecek olan Nenehatun Spor Kompleksi’nin Temel Atma Töreni bugün gerçekleşti.
Temel atma törenine Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Kocaeli Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, GTO Başkanı Nail Çiler, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Güneş, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Aktürk, Gebze Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, KASKF Başkanı Murat Aydın, eski futbolcular, Darıca G.B A takım ve altyapı futbolcuları, antrenörler, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, spor camiası, Darıca'daki Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Darıca’nın önemli ihtiyaçlarından biri olan Spor Kompleksinin, Amatör Spor Kulüplerine ve Darıcalıların büyük bir kolaylık sağlayacağını belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ''Burası Gençilk ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi tarafından yapılacak. 13-14 Milyon TL'yi bulacak olan projemiz 240 gün içerisinde bitirilecek. Ana binamızın altında spor salonları, kulüplerimize ait yerler, duş ve soyunma odaları olacak. Sahalarımız yenilenecek ve toplam 2 saha ve yeni yapılacak tribünlerle projemiz, Darıca'nın gözbebeği olacak. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ise, “Spor altyapısı adına çok önemli bir eser. Amatör spor kulüplerinin aynı kompleks içinde yer alarak amatör ruha uygun bir şekilde bir arada olarak ilçe sporumuza ciddi bir katkı sunacağına eminim. Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sağlıklı birer birey olmalarına adına bir hayli önemli. Belediyemiz spora ve gençliğe çok önem veriyor. Nenehatun Spor Kompleksi tamamlandığında burası tam bir spor merkezi olacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum”dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, “31 Mart’tan bu yana kıpır kıpır bir dönem geçirdik. Gerek yerel yönetimlerimiz gerekse merkezi hükümetimiz büyük bir aşkla projelerini hayat geçirdi. Bu dönemde Darıca’da da birçok önemli proje mutlu sona ulaştı. Belediye başkanımız Muzaffer Bıyık’ın büyük bir gayreti ve çalışması var. Büyükşehirimizin desteğiyle hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.  Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Bizim davamız, bu millettir. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimize hizmetkarlık yapmaya, insanı yaşat ki devlet yaşasın şiyarıyla çalışıyoruz. Darıca’da çok yakında belediye ve kaymakamlık binamız millet bahçesinde yapılacak. Çayırova’da devlet hastanemizin temelini atıyoruz. Ak Parti iktidar geldiğinde 850 bin olan amatör sporcu sayımız şu an 8 buçuk milyonu geçti. Yeter mi? Yetmez. Hep daha iyisini yapacağız. Darıca’da çok iyi bir belediye başkanımız var. Tam bir Darıcalı, tam bir beyefendi. Ankara’ya geldiğinde her projeyi kapıp geliyor. Yeni spor kompleksimiz Darıca’mıza ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Diğer konuşmaların ardından, protokol üyeleri hep beraber temel atma töreninini dualarla gerçekleştirdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum