Minik dostlarını unutmadılar
Darıca Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu öğrencileri minik dostlarına duyarsız kalmadılar
08 Ekim 2018 - 09:13
Okul Müdürü Feyyaz Demirbaş, Müdür Yardımcısı İbrahim Şen, Rehber Öğretmen Ayla Selvi ve Sınıf Öğretmeni Serdar Dikkatli tarafından organize edilen, Hayvanları Koruma Günü hakkında öğrenciler bilgilendirildi, düzenlenen kampanya ile hayvanlara mamalar alınarak beslenmesi sağlandı. Okul Müdürü Feyyaz Demirbaş konu hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;’’Son zamanlarda hayvanlara yönelik medyaya yansıyan şiddet, tecavüz, terk edilme, açlık ve susuzluğa maruz bırakılma ve en önemlisi ise doğanın önemli bir parçası olan hayvanlara yönelik yapılan her türlü şiddete sessiz kalan çoğunluğun olması, okulumuz idareci ve öğretmenlerinde bu projeyi hayata geçirme istek ve sorumluluğunu doğurdu.
Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu olarak, çocuklarımıza sevmeyi, şefkati, empatiyi, merhameti, sorumluluk almayı, özgüveni, bakım vermeyi, korumayı, korunmayı, eğlenmeyi, hareketli yaşamı, anda kalmayı öğreten dostlarımız için "Siz de Bir El Uzatın" sloganıyla başlattığımız mama kampanyası ile sokak hayvanlarına karşı farkındalığı artırmayı, beslenmeleri konusunda karınca kararınca yardımcı olmayı, hayvan hakları ihlallerine karşı işlenen suçlar konusunda duyarlılık oluşturmayı, sokakta yaşayan hayvanların bizlere emanet olduğunu fark ettirmeyi ve verdikleri yaşam mücadelesinde onlara destek olarak, refahını sağlamayı amaçladık.
Her gönüllü projemizin işleyişi açısından büyük önem taşıyacağından, projemizi mümkün olan en geniş kitleye duyurularak aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilmiştir:
Bu projeyi bölgemizde bulunan ve geniş bir alanda besleme, tedavi ve toplumsal sorumluluk anlamında okullarla işbirliği yapan, valilik, yerel yönetimler, barınaklar, yerel hayvan dernekleri ve hayvan dostlarıyla yoğun faaliyetler yürüten “Dışarıdaki Patiler Platformu” ile iletişime geçildi.
Dışarıdaki Patiler Platformu’nun yürütücüsü Dilek Uğur Dikkatli, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde okulumuzda sunum gerçekleştirmek ve mamaları çocukların hayvanlara nasıl vermeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek üzere okulumuza davet edildi. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü bu projemizle aynı eksende birleştirdik. Projenin ana vurgusu çocukların özne olması ve akademik faaliyetlerimizi bu alandaki soruna çözüm getirecek şekilde planladık. Sosyal medya üzerinden tüm hayvan dostlarına ulaşarak mama alımı konusunda maddi destekte gönüllülük esasına dayalı, unutulan bir gelenek olan imece usulü maddi havuz oluşturuldu. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve sosyal medya üzerinden bize ulaşan diğer hayvan dostlarından oluşan büyük bir gönüllü kitle oluştu. Toplanan para ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yapılan indirimden yararlanılarak, mamalar temin edildi. 5. Ders saatinde okul bahçemizde tüm öğrencilerimizin aktif katılımıyla mamalar paketlendi. Yapılan sunumun ardından mamalar öğrencilere dağıtıldı. Hayvanların nasıl besleneceği konusunda öğrencilere bilgi verildi. Okulumuz öğrencileri ve velileri büyük bir heyecanla bu işe gönül verdiler. Öğrenciler evlerinde besledikleri kuş, tavşan, kedi ve köpeklerini okula getirmek istediler. Bizler de bu anlamlı günde can dostlarımızla bir arada olma kararı verdik. Gelen can dostlarımıza okuldaki öğrencilerimizin ilgi ve sevgisinin çok yoğun olduğu gördük.Projemiz öğretmen, öğrenci ve veliyi ortak amaç noktasında buluşturmayı başarmıştır. Bu da sorunun ne derece önemli olduğunu ve çözüm konusunda okullara büyük sorumluluk düştüğünü göstermiştir. Umuyoruz ki, bu projeye katılan öğrenci ve veliler, can dostlarımızı sevme, merhamet etme, açlık ve susuzluklarını hissetme ve sessiz canlıların sesi olmaya devam ederler.’’