Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milletvekili Kanko'dan yetkililere su çağrısı

Kocaeli’deki su kesintileri ve içme suyundaki sorunlar ile ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, yaşanan su sorunları ile ilgili yetkililere çağrı yaptı

Milletvekili Kanko'dan yetkililere su çağrısı
23 Haziran 2024 - 11:37
CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Kocaeli genelinde son dönemde musluklardan içme sularının çamur gibi akması ve kötü kokması ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

SUYUN TADINDAN ŞİKAYET EDİLİYOR
Kanko konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli’de son günlerde yaşanan içme suyu sorunları, vatandaşlar arasında ciddi endişelere yol açmıştır. Özellikle Yuvacık Barajı'ndan beslenen şebeke suyunu kullanan vatandaşlar, suyun tadı ve kokusundan şikayet etmektedir. Suyun tadı alışılmadık şekilde acımtırak olup, kokusu çamur ve küf kokusunu andırmaktadır. Ancak, bu tat ve koku değişikliği ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmemiştir.

SUYUN KALİTESİ İNCELENMELİDİR
Kocaeli halkı, sağlıklı ve güvenilir içme suyu hakkına sahiptir. Acil olarak, suyun kalitesi ile ilgili detaylı bir inceleme yapılmalı, sonuçlar şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır. Ayrıca, vatandaşların su kaynaklarına güven duyması için düzenli bilgilendirme yapılmalı ve olası risklere karşı uyarılar gecikmeden iletilmelidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU yetkililerinin, hızlı ve etkili bir eylem planı oluşturması gerekmektedir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları