Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''Marmara depremi öncesi dirençli şehirler oluşturmalıyız''

Gebze Ticaret Odası öncülüğünde önemli bir program düzenlendi

''Marmara depremi öncesi dirençli şehirler oluşturmalıyız''
17 Ağustos 2024 - 14:39

Gebze Ticaret Odası öncülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gebze Temsilcilikleri, Türk Kızılay Gebze Şubesi ve Gebze İKTAV paydaşlığında Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenen  “Deprem Farkındalık ve Anma Programı” konulu panelde Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Bülent Akbaş depremle ilgili görüşlerini Gebze halkıyla paylaştı.

BİR DEPREMDE SANAYİNİN VE ÜRETİMİN AKSAMAMASI LAZIM 
Prof. Dr. Naci Görür yaptığı konuşmada ‘’Marmara Depremi için dirençli şehirler oluşturmalıyız. Deprem dirençli kentler yapmalıyız. Gebze’nin halkı depreme karşı bilinçli, kültürlü olmazsa asla Gebze depreme hazırlıklı olmaz. Yapı stoku konusunda en tehlikeli olan yerdeki tespitler yapılmalı. Belediye kendi ekiplerini oluşturup yapı stokunun depreme dayanıklı olup olmadığını tespit edebilir. Gebze’de sanayi var. Bir depremde sanayinin ve üretimin aksamaması lazım’’ dedi.

BİZLER YAŞANAN TÜM AFETLERDE BİRBİRİMİZE KENETLENEN BİR ULUSUZ
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş ise yaptığı konuşmada ‘’Bizler yaşanan tüm afetlerde birbirimize kenetlenen bir ulusuz… Unutmayalım ki halkımız canla başla yardıma koşarken en büyük maddi destekte sanayicilerimizden, kobilerimizden ve işletmelerimizden geldi. Dolayısıyla sanayimizin güçlü olmasının teminatı insanımızın sağ, sağlıklı ve bilinçli olması ile mümkündür. Ülkemizin üretimine, istihdamına, ihracatına ve sosyal sorumluluklarına en büyük katkıyı sunan sanayici ve işletmelerimiz elbette olabilecek bir afette de insanımızın tırnağının zarar görmemesini de ister. İşte bu sebeple afet ve deprem farkındalığını arttırmak için paydaşlarımızla birlikte bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Gebze Ticaret Odası olarak bu meydanda gördüğünüz 5 adet seyyar hizmet araçlarımızla her daim hazırız. İnşallah hiç kullanmaya ihtiyaç duymayız. Bunun için yapmamız gereken şey; depreme dayanıklı kentler kurmalı ve behemehâl 2000 yılı öncesi yapıları dönüştürmeliyiz.  Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanımız ve ekibine, TMMOB Bileşenlerine, Kızılayımıza ve Türkiye’nin Belgeselcisi İsmail Kahraman bey’e, Prof. Dr. Bülent Akbaş ve Üniversite Hocalarımıza ve uzaklardan gelip, bizleri onurlandıran değerli büyüğüm Prof. Dr. Naci Görür hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde ve doğal afetlerde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine metanet diliyorum’’ dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum