Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MARKA 19 projeye destek sağlayacak

MARKA, teknik destek programı kapsamında 19 projeye toplam 2.5 milyon liralık destek verecek. Gebze Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü de destek almaya hak kazanan kurumlar oldu.

MARKA 19 projeye destek sağlayacak
19 Ağustos 2022 - 17:02
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA, 2022 yılı teknik destek programı kapsamında insan kaynağı, kurumsal kapasite, üretim ve hizmet kalitesi, dezavantajlı grupların yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik eğitim projeleri geliştiren kurum ve kuruluşlarla verilecek olan desteklere ilişkin imzaları attı. Ajansın hizmet binasında gerçekleşen törene, projeleri yürüten kurumların temsilcileri ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu katılım sağladı.

BOLU AĞIRLIKLI
Toplam 19 projenin verilecek desteklerden yararlanacağı açıklanırken, 2 milyon 500 bin liralık kaynak tahsis edildiği öğrenildi. Projelerin 10 tanesi Bolu’dan, 4’ü Sakarya’dan, 2’si Düzce’den, 1’i Yalova’dan, 2’si Kocaeli’den oldu. Gebze Belediyesi’nin siber güvenlik eğitimi ile Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün “Seyrek yaban hayatı geliştirme sahası kuş gözlemi öğreniyorum” isimli projeleri, destek almaya hak kazanan projeler oldu.

PROJE YAZMAK ZOR MU?
Mustafa Çöpoğlu imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Bu salonları doldurabiliyor olmamız lazım. Biz 5 ilden sorumluyuz ve hepsinde 3 katı proje yazılsa bu salonları doldurabiliriz. İnancımız tam ama insanlarımız projelerini anlatmaya çekiniyor. Devlet yeterince destek, hibe veriyor ve bunun için fazlaca belge istiyor. Bu konudan insanlarımız şikayetçi ama parayı verip kafana göre harca diyemeyiz. Çünkü bu para 85 milyon vatandaşımızın parası. Ülke insanları olarak proje bazlı çalışmayı öğrenmemiz gerekiyor. Proje fikirleri olsun ama fikirde kalmasın, yazalım. Proje yazmak zor iş gibi görünüyor ama aslında zor değil.

BİRLİKTE EKİP KURALIM
Bir insan yaşadığı ilçe için bir proje üretebilir çünkü o bölgenin sorunlarını, sıkıntılarını bilir. Yerel kalkınmanın dinamosu olarak çalışıyoruz. 38 liman, 35 OSB, 2 serbest bölgemiz var. İlk 500 giren firmaların 134'ü bölgemizde yer alıyor. AR-GE merkezleri açısından Gebze çok önemli bir bölge. 9 milyon lira değerinde teknik destek sağlamışız. Sizden gelen çok güzel projeler var ama gelin birlikte proje ekibi kuralım. Doğu Marmara Bölgesinde proje yazmayı bilen 100, 150 kişi var ve biz bu ekibi toplamak istiyoruz. Bunu sizin desteğinizle yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum