Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Manav Köyleri Fotoğraf Sergisi" Yerel Kültür Müzesi'nde

Büyükşehir ile Kocaeli Yerel Kültür Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Dünya Turizm Günü’ne özel gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yaptı

"Manav Köyleri Fotoğraf Sergisi" Yerel Kültür Müzesi'nde
02 Ekim 2024 - 13:31
Kocaeli’de yaşayan Manav Türklerinin zengin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Yerel Kültür Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi Dünya Turizm Günü’ne özel gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yaptı. Dünya Turizm Günü kapsamında Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nde “Kocaeli Manav Köyleri Fotoğraf Sergisi” açıldı. Sergide Kocaeli'nin köklü geçmişiyle zengin köy kültürüne ait önemli kesitler yer alıyor. Ekim ayının sonu kadar ziyaret edilebilecek fotoğraf sergisi, manav evlerinin farklı mimari örneklerini de bir araya getirdi. Manavların yerel kültürünün izlerini bulabileceğiniz sergide, hem kırsal turizm bilincini artırmayı hem de ziyaretçilere nostaljik bir yolculuk sağlamayı hedefliyor.

MANAV KÖYLERİNİN ZARAFETİ BU SERGİDE
Kocaeli’nin unutulmaya yüz tutmuş Manav köylerinin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı sergide; Kocaeli Yerel Kültür Müzesi'nin açılış çalışmaları sırasında çekilen ve müze envanterine alınan fotoğraflar da yer aldı. Kocaeli'nin doğal güzellikleri, mimarisi ve köy yaşamını yansıtan fotoğraflarda Manav evlerinin farklı mimari örnekleri de sergilendi. Ziyaretçiler, bu etkileyici görseller eşliğinde yerel kültürün derinliğini hissederken köy yaşamına dair nostaljik bir atmosferi de deneyimliyor. Sergi, kültürel mirasa duyulan ilgiyi canlandırarak ziyaretçilerin kırsal yaşama olan bakış açılarını zenginleştiriyor.
 
YEREL KÜLTÜR MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR.
Kocaeli’nin kültürel zenginliklerinin ziyaretçilere yansıtıldığı ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, manavların Kocaeli’ne yerleşimi, ketenin yolculuğu, motiflerin dili ve çok amaçlı salon olarak dört ayrı bölümden oluşuyor.  Müzeyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0262 331 23 73 numaralı telefonu arayabilir. Kocaeli Yerel Kültür Müzesi pazartesi hariç haftanın altı günü 09.00-17.30 saatleri arasında şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Portakal Hafız Konağı’nda ziyaretçilerini bekliyor.
​​​​​​​
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum