Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mağduriyet giderilecek!

Darıca Camii Mahallesi sahilinde başlayan Elit Otel'e ait binanın inşaat çalışmaları sırasında geçtiğimiz günlerde istinat duvarı yıkılmış ve toprak kayması sonrası civardaki yaklaşık 10 ev hasar görerek kullanılamaz hale gelmişti. Olayın ardından yıkılma tehlkesiyle karşı karşıya kaldıkları için korkuya kapılarak evlerine girmekten çekinen mahallelinin imdadına yine otel yöneticileri yetişti..

Mağduriyet giderilecek!
08 Nisan 2013 - 09:15
 Gazetemizin gündeme getirdiği olayın ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın görüşü alınmış, Kaymakam Osman Ateş'in ise otel yetkilileri ile yaptığı ve  olumlu olarak sonuçlanan açıklamalara yer verilmişti. Tüm bunlarla birlikte Terzioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı - Elite Oteller Zincirinin sahibi M. Fadıl Terzi ile de irtibata geçen gazetemiz, konunun takipçisi olarak mağdur vatandaşların durumunun ne olacağını ilk ağızdan öğrendi.
erzioğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı M Fadıl Terzi, gazetemize yaptığı açıklamada yaşananların üzücü olduğunu ancak, yine de daha büyük feleketlerin meydana gelmemesinin sevindirici olduğunu söyleyerek, olayın farklı boyutlarını  aktardı. Terzi, inşaat çalışmalarının başladığı alan ile birlikte toprağın kaydığı yukarı kısımların çok uzun yıllardan bu yana lahım suları ile beslendiğini ve bu nedenle de toprağın gevşek bir hal aldığını söyledi. İnşaat çalışmaları sırasında istinat duvarının olduğu alandan bir kaya parçasını alarak inceleme yaptırdıklarını kaydeden M. Fadıl Terzi, çıkan sonucun çok vahim bir tabloyu işaret ettiğine değinerek, bölgeden aldıkları kaya parçasının lağım suları nedeniyle simsiyah bir hale dönüştüğünü ve bu nedenle de en ufak bir kuvvetle un ufak olduğunu söyledi.
Toprak kaymasının asıl sebebinin otel inşaatının üst bölgesindeki yerleşim yerlerine ait lağım sularının uzun yıllardan bu yana bertaraf edilmek yerine toprağa verildiğini söyleyen M. Fadıl Terzi,'' bu duruma değil istinat duvarı, hiç bir güç dayanmaz. Biz konuyu belediye yetkililerine aktardık, gerekli incelemeler yapılmakla birlikte çalışmalar halen devam ediyor.'' dedi.
 
HER KOŞULDA MAĞDURİYET GİDERİLECEK
Her şehr de bir hayır olduğunu söyleyen M.Fadıl Terzi, otel inşaatı yapılmamış olsa dahi bu evlerin toprağın gevşemesine neden olan lağım suları nedeniyle bir gün mutlaka zarar göreceğini ve belki de daha büyük felaketlerin de habercisi olacağını ifade ederek evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetlerinin kesinlikle giderileceğini aktardı. Terzioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Elite Oteller Zincirinin sahibi M. Fadıl Terzi, şimdiye kadar kendilerine müracaat eden 3-4 ev sahibini kira bedellerini bizzat şirket tarafından karşılanmak suretiyle başka evlere yerleştirdiklerini, bununla birlikte aynı nedenle yapılacak müracaatların da aynı şekilde değerlendirilmeye alınacağını söyleyerek,'' biz mimarlar Odası tarafından yapılacak araştırma ve incelemelerin ardından çıkacak rapora göre hareket edeceğiz. Onarılması gerekiyorsa onaracağız, yıkılması gerekiyorsa yıkıp yenisini yapacağız.'' şeklinde konuştu.