Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kurtarma Timi göreve hazır

Kurtarma timi bu yıl ilk kez Darıca Bayramoğlu’nda da görev yapacak.

Kurtarma Timi göreve hazır
28 Mayıs 2013 - 10:45
 Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerde meydana gelebilecek olumsuz vakaları engellemek amacıyla 2005 yılında kurduğu Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi, 1 Haziran`da göreve başlayacak. Kurtarma timi bu yıl ilk kez Darıca Bayramoğlu’nda da görev yapacak.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaz döneminin başlamasıyla birlikte sahillerde meydana gelebilecek olumsuz vakaları engellemek amacıyla 2005 yılında kurduğu Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) 1 Haziran`da göreve başlayacak. Sekapark’ta yapılan başlangıç tatbikatında jetski, bot ve ambülanslarla birlikte kurtarma timi denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişiyi kurtardı. KOSKEM bu yıl görev bölgesine Darıca Bayramoğlu sahillerini de dahil ederek 8 noktada hizmet verecek. 
 
2 BİN 143 KİŞİ HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ
 
Kurulduğu 2005 yılından bu yana 2 bin 143 kişinin hayatını kurtaran KOSKEM,  yaşanan boğulma tehlikeleri ve su kazalarına anında müdahale ederek insanların olası bir acı yaşamasını önlüyor. Kurtarma Timi geçen senelerden farklı olarak Darıca`nın Bayramoğlu sahillerinde görev yapacak. Böylece 1 Haziran- 16 Eylül tarihleri arasında Kandıra`nın Cebeci, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Bağırganlı ile Karamürsel`in Altınkemer, Ereğli, Kumyalı ile birlikte 8 noktada vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyacak. Haftanın 7 günü sahillerde görev yapacak kurtarma timinde 250 personel görev yapacak. 2012 yılında 475 kişiyi ölümden kurtaran kurtarma timi 6 zoodyak bot, 4 jetski motor, 11 gözetleme kulesi, 4 adet 4x4 araç, 7 tane ambulans, 2 adet minibüsle görev yapacak.