Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Koranavirüsten hayatını kaybeden doktor, ebediyete uğurlandı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 7 yıldan bu yana Acil Servis Tıp  Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Karakum (55), yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün gece sabaha karşı 03.00'de hayatını kaybetti. Karakum'un cenazesi, görev yaptığı hastaneye getirilerek sağlık personelinden helallık alındı. Daha sonra Darıca Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Dr. Mehmet Karakum'un cenazesi, Bağlarbaşı Eski Mezarlık'da göz yaşları arasında toprağa verildi.

Koranavirüsten hayatını kaybeden doktor, ebediyete uğurlandı
03 Aralık 2020 - 15:11 - Güncelleme: 04 Aralık 2020 - 14:24


Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil Acil Servis Tıp Uzmanı olarak çalışmakta iken,  23 Kasım 2020 tarihinde nöbetini bitirdikten sonra rahatsızlanarak çalıştığı hastanede tedavi altına alınan Dr. Mehmet Karakum'un yapılan muayenesinde Covid-19 olduğu tespit edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde 2 gün tedavi altında bulunan Dr. Karakum, daha sonra Kocaeli Ünivarsitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Umuttepe yerleşkesine sevk edildi. Dr. Mehmet Karakum, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen dün sabaha karşı 03.00'da hayatını kaybetti.
 
CENAZEYE VALİ YAVUZ'DA KATILDI
2 Çocuk babası Dr. Mehmet Karakum'un cenazesi, bugün saat 13.00'da görev yaptığı Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servis Bölümü'nün önüne getirilerek hastane çalışanlarından helallik istendi. Tüm Hastanen personelinin hazır bulunduğu  törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen ve İlçe Müftüsü Muammer Bilgiç, Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay ve merhum Mehmet Karakum'un eşi Nesibe Karakum ve çocukları ile yakınları katıldı.
 
TÜRK BAYRAĞI'NA SARILI TABUTUNA
ÜZERİNDEN ÇIKARMADIĞI ÖNLÜĞÜ KONULDU
Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis girişinde yapılan törende Dr. Mehmet Karakum'un  Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna görevi sırasında üzerinden çıkarmadığı önlüğü de konulurken, eşi Nesibe Karakum uzun süre tabuttan gözlerini alamadı.
 
ADI, DARICA'DAKİ BİR PARKTA YAŞATILACAK
Buradaki helalliğin ardından Merkez Camii'ne doğru yola çıkan cenaze arabasına karanfiller atan sağlık çalışanlarının çoğu gözyaşlarına hakim olamadı.
Diğer yandan, bugün yapılan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bugün yapılan Meclis Toplantısında Dr. Mehmet Karakum'un adının bir parka verilmesi kararını aldıklarını söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum