Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KOGSAB'dan dev matbaa tesisi

Nisan ayı içerisinde resmi açılışı yapılan KOGSAB (Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği), esas amaçlarından olan 2. adımı da atarak, bölgenin en büyük matbaa tesisini kurmaya başladı.

KOGSAB'dan dev matbaa tesisi
06 Ağustos 2013 - 10:18
 Aynı zamanda AŞ. olan ve 10’u günlük, 2’si haftalık yayın yapan, toplam 12 gazeteyi  bünyesinde barındıran  KOGSAB yönetimi,  amaçladığı  hedefine adım adım ilerliyor.
Çok kısa zaman içerisinde kurulmasına rağmen bu zaman zarfında büyük yol katheden KOGSAB Yönetimi,  şimdi de yeni satın aldığı 6 üniteden oluşan, alkol nemlendirme sistemli, RCI Masa Kumandalı ve perfectör donanımlı,  bölgenin en büyük ve en kapsamlı baskı makinesinin  montajının bitmesini bekliyor.
Fatih Devlet Hastanesi Acil Giriş Kapısı karşısında kiralanan 600 metrekarelik  bir alanda kurulacak olan tesisde  her türlü matbaa işlerinin de basımı yapılabilecek.
Tesiste, 6 renk  Roland Rekord  Gazete Baskı makinesinin  yanı sıra, çift renk  Roland Rekord baskı makinesi, Gestedner, Heidelberg GT., Heidelberg GTO, yine Kocaeli’de dahil  hiçbir gazetede olmayan 70X100 Violed CTP,  70x100 STHALL Kırım Katlama ve  giotin makinesi bulunuyor.
 
Dört veya beş gazete birleşiyor
Tesisin ağustos  ayı sonlarına doğru  hazır hale getirilmesi planlanırken, bundan sonraki aşamada KOGSAB bünyesindeki  4-5 gazetenin birleşerek tek gazeteye dönüşmesi hedefleniyor. 4 veya 5 gazetenin birleşmesiyle birlikte teke indirilecek gazete 4’ü renkli toplam 20 sayfadan oluşacak
 
Her ilçede temsilcilik açılacak.
Merkezi  Gebze’de olacak gazetenin  ismi konusunda da değerlendirme çalışmalarının sonlarına gelinirken, Kocaeli merkezde, Darıca’da, Çayırıva’da ve Dilovası’nda da temsilcilikler açılacak. Haberi, yerinde takip edecek basın mensuplarıyla birlikte, merkezdeki diğer personel sayısı nın toplamı 30 olacak. Yeni gazete için birleşecek olan gazetelere ait  abonelerin de birleştirilmesi , tüm bayilerde  yer alması ve köylere de dağıtımıyla birlikte toplam tiraj sayısı 5 bin olarak planlanıyor.