Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Kahveciler Odası sitem etti

KOCAELİ Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Cumhurbaşkanı, Sağlık, Ticaret ve İçişleri Bakanına seslendi ve sitem etti.

Kocaeli Kahveciler Odası sitem etti
11 Haziran 2020 - 15:12

Göçer, pandemi sürecinde yalnız bırakıldıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Anayasanın 173.maddesinde devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır yazıyor. Kahveciler, kafe-kafeteryacılar, internet kafeciler, playstation salonu işletmecileri, çay ocağı malûmunuz üzere 76 gündür işyerlerimiz kapalı veya kısıtlı şartlarla çalışmaktadırlar. Normalleşme ile birlikte birçok işyerleri açıldı. Fakat ilk kapanan işletmeler olduğumuz halde açılan birçok iş yerlerinden bulaş riski daha az olmasına rağmen maalesef bizim işletmeler ya açılmadı ya da kısmi açıldı.

YALNIZ BIRAKILDIK

Gerekli önlemlerin sosyal mesafe, işyeri ve kişisel hijyen, maske en çabuk ve rahat uygulanabilen yerler bizim işyerlerimiz kahvehaneler açıldı oyun yasak tekrar kapandı, kafe kafeteryalarımız açıldı yine maalesef internet kafe ve playstation salonları bir muamma. Maddi ve manevi büyük sıkıntı içinde olan üyelerimizin lütfen ama lütfen sesini duyun artık. Küçük esnaf ve sanatkarlar olarak, vergisini ödeyen, SSK, Bağ-Kur’unu ödeyen, günlük işçi çalıştıran, istihdama destek olan biz mücbir sebeplerden dolayı haklı olarak bazı taleplerimiz oldu. Fakat sesimizi ya duyuramadık veya duymak istemediler. Bu kritik süreçte yalnız ve kaderimizle baş başa bırakıldık.

MADDİ DESTEK İSTEDİK

Devletimizden faizli kredi ve ertelemeler hariç her hangi bir destek göremedik. Oysa biz faizsiz en az altı ay ödemesiz kredi istedik, SSK- Bağ-Kur kapalı günler için alınmasın veya devlet tarafından ödensin istedik, mutlaka nakdi yardım (en az bir asgari ücret tutarında) talep ettik, kira yardımı yapılmasını istedik, ötelenen vergi borçlarının alınmamasını istedik. Umut ediyorum en kısa zamanda tüm işyerlerimiz taleplerimiz doğrultusunda açılır ve sosyal devlet “anayasanın 173. maddesinin “ gereğini yerine getirir.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum