Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'deki okullar hazır

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, okulların açılmasıyla alakalı, “Kocaeli’ndeki okulların hepsi açılmaya hazır. 21 Eylül için hijyen, okulların temizliği, maske, el dezenfektanı ve ateş ölçerlerin hepsi okullarda hazır durumda” dedi.

Kocaeli'deki okullar hazır
30 Ağustos 2020 - 19:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 eğitim-öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim olarak, 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı olarak yüz yüze olarak başlayacağını söylemişti. Gazetemize konuşan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik okulların açılmasıyla alakalı, “Kocaeli’ndeki okulların hepsi açılmaya hazır. 21 Eylül için hijyen, okulların temizliği, maske, el dezenfektanı ve ateş ölçerlerin hepsi okullarda hazır durumda” dedi.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI
Okullarda her türlü önlemin alındığını söyleyen Çelik, “Kocaeli’ndeki okulların hepsi açılmaya hazır. Öğrencilerimiz 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim olarak, 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacak. 21 Eylül için hijyen, okulların temizliği, maske, el dezenfektanı ve ateş ölçerlerin hepsi okullarda hazır durumda, hiçbir sıkıntımız yok.” dedi.

ÖĞRETMENDE ÇIKTI MI?
Bilindiği gibi Çayırova Ortaokulunda iddialara göre öğretmenlere yönelik seminer uygulamasına katılan bir öğretmende Covid-19 tespit edilmesi üzerine okuldaki öğretmenlerle iletişime geçildi. Okulun dezenfekte edildiği belirtilip iki gün boyunca okula gelmemeleri istendi. Bu iddialar hakkında konuşan Çelik, “Öğretmende koronavirüs çıkmışsa ona göre Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının koyduğu kurallar çerçevesinde ona göre önlemler alınır” dedi.

HEP BİRLİKTE OMUZ VERECEĞİZ
Çelik konuşmasının devamında, “Buna hep birlikte omuz vereceğiz. Hep birlikte okulları açacağız. Okulların açılması gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın okullara gitmelerinde yarar var. Okullar açıldığında öğrencide de koronavirüs olabilir. Sokakta öğrenci gezerken de olabiliyor” ifadelerini kullandı.

HABER: Atakan KIZILKAYA


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum