Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'deki öğrenciler elektronik karne alacak!

Koronavirüs salgın nedeniyle 13 Mart tarihinden bu yana okula gitmeyen öğrenciler için yaz tatili yarın başlıyor. Öğrenciler, karnelerini elektronik posta yolu ile alacak. Takdir, teşekkür, onur ve başarı belgeleri ile diplomalar için de ayrı programlar yapılacak.

Kocaeli'deki öğrenciler elektronik karne alacak!
18 Haziran 2020 - 12:02

Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesiyle birlikte 11 Mart’tan 2 gün sonra tüm okullar kapatıldı ve okullarına gidemeyen öğrenciler EBA TV aracılığı ile derslerine devam etti. Aylardır okullarına gitmeyen öğrenciler, resmi yaz tatiline yarın (cuma) girecek. Cuma günü ile birlikte Kocaeli'deki toplam 398 bin 315 öğrenci karne alacak, 26 bin 466 öğretmen de tatile çıkacak.

TÖRENSİZ KARNE ALINACAK

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl tören yapılmayacağı için karneler, okul yönetimleri ve öğretmenleri tarafından elektronik posta yolu ile gönderilecek. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karneleri, cuma günüyle birlikte elektronik ortamda erişime açılacak. Veliler, isterse okulları arayıp çocuklarının karnelerini basılı olarak alabilecek. Ancak liselerde, birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yılsonu başarı puanı olarak kabul edilecek.

HAFTALARA YAYILACAK

Alınan karar gereği liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek. Liseliler için karne hazırlanmasa da teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgeleri ile diplomalar düzenlenecek. Yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlükleri, öğrenci yoğunluğunu dikkate alarak 22 Haziran'dan itibaren gün ya da haftalara yayıp belgelerin dağıtımını yapabilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum