Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'deki hastanelerde deprem incelemesi yapılıyor

Kocaeli’de hizmet veren devlet hastaneleri başta olmak tüm sağlık kurumlarının hizmet verdiği binalar inceleme altına alındı. Sağlık kuruluşlarının hizmet verdiği yapıların depreme hazırlıklı olup olmadığına bakılıyor. Riskli yapılarda bulunan hastanelerin binaları ise boşaltılabilir.

Kocaeli'deki hastanelerde deprem incelemesi yapılıyor
06 Mart 2023 - 11:50
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen, şiddeti 7’nin üzerinde olan 2 depremde on binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce de bina yıkıldı. 11 kenti etkileyen depremlerde birçok kamu kurum ve kuruluşunun hizmet verdiği binalar da ağır hasar aldı ve yıkıldı. Kullanılamaz hale gelen veya yıkılmış binalar arasında hastaneler de bulunuyordu. Depremden etkilenen Adıyaman ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki devlet hastanelerinin binaları yıkıldı. İlk depremler sonrası Hatay’da 5 şiddetinde 2 deprem meydana gelmiş, bu depremlerin ardından bölgedeki bazı özel hastanelerin binaları boşaltılmış ve hastalar da kurulan sahra hastanesine taşınmıştı.

KOCAELİ’DE DE İNCELEME YAPILIYOR
Sağlık Bakanlığı da depremler sonrası ülke genelindeki hastanelerde inceleme yapmaya başladı. Yapılan incelemeler sonucunda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bulunduğu binanın deprem riski taşıması nedeniyle kapatıldığı açıklandı. Ülke çapında başlatılan çalışmalar kapsamında Kocaeli’deki sağlık kuruluşlarının hizmet verdiği binalarda da incelemeler yapılıyor. Yapıların depreme karşı riskli olup olmadığına bakılan inceleme kapsamında yalnızca hastaneler değil, aile sağlığı merkezleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin de bulunduğu binalar mercek altında. 12 ilçesinde 10 devlet hastanesi bulunan Kocaeli’de 165 aile sağlığı merkezi, 640 aile sağlığı birimi, 5 ağız ve diş sağlığı merkezi hizmet veriyor. Binalar sırayla incelenirken elde edilecek sonuçlarla kapatılmalarına karar verilebilir. İnceleme sonucu deprem riski bulunan hastane binalarının Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınabileceği iddia ediliyor.
Kocaeli’de hizmet veren 10 devlet hastanesinden bazıları ile ilgili edinilen bilgilere göre binaların bir bölümünde sismik izolatör olduğu öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile birlikte Gölcük Devlet Hastanesi yeni binasında deprem anında sarsıntı azaltan sismik izolatörler bulunuyor. Kocaeli Devlet Hastanesi ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi, yakın dönemde inşa edildiği için güvenli görülürken Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası da bu grup içerisinde yer alıyor. Diğer yandan Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Çayırova Devlet Hastanesi depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor. Açılışına kısa bir süre kalan Kocaeli Şehir Hastanesi için de deprem riski bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak; Özgür Kocaeli

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum