Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de ulaşıma zam yapıldı…İşte yeni fiyatlar!

28 Haziran Cuma günü yapılacak UKOME toplantısında görüşülecek olan toplu taşıma zammının oranları belli oldu. Tam biletlere yüzde 54, indirimli bilete ise yüzde 70 oranında zam yapılması bekleniyor. Böylece tam ücret 20 lira, indirimli ücret ise 15 lira 30 kuruş olacak.

Kocaeli'de ulaşıma zam yapıldı…İşte yeni fiyatlar!
26 Haziran 2024 - 16:13
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) haziran ayı toplantısı 28 Haziran Cuma günü saat 11.00’de Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreteri Hayri Baraçlı başkanlık edecek. Toplantıda toplu taşıma, taksi, servis, çekicilerin ücretlerine talep edilen zamlar görüşülecek. Geçtiğimiz ay komisyona alınan zam tekliflerinden toplu taşımaya gelen zamlar da belli oldu. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapılan zammın ardından ocak ayında zam yapmayan Büyükşehir, ocak ayında toplu taşıma esnafına verdiği desteği yükselterek ulaşıma zam yapmadı. Bunun üzerine uzun zamandır zam talebini gündemde tutan toplu taşıma esnafı talebini UKOME’ye bildirdi. UKOME’nin mayıs ayı toplantısında talebi gündeme alarak çalışmalarını yaptı. Toplu taşıma esnafının talep ettiği yüzde 70’lik zam oranına karşı büyükşehir tam binişlere yüzde 54, indirimli binişlere ise yüzde 70 oranında zam verdi.
 
YÜZDE 54 ZAM YAPILDI
UKOME’de kurulan komisyonun yaptığı çalışmanın ardından zam oranları belli oldu. Toplu taşımada tam biletlere yüzde 54 oranında zam geldi. Böylece şehir içinde geçtiğimiz yıl 13 lira olan tam bilet yüzde 54 zam ile birlikte 20 liraya çıkartıldı. 9 lira olan indirimli bilet ise yüzde 70 zam ile 15 lira 30 kuruşa yükseltildi. 9 lira olan indirimli biletin öğrenciler için 2 lirasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi karşılıyordu. Böylece öğrencinin cebinden 7 lira ulaşım ücreti çıkıyordu. Bu zammın ardından Büyükşehir’in vereceği destek UKOME’de açıklanacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları