Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de ulaşıma zam talebi ikiye katlandı

Akaryakıta ve araç giderlerine getirilen zamlarla iyice beli bükülen otobüs ve minibüs esnafı, 20 Temmuz’da görüşülecek zam oranını yüzde 50’den yüzde 100’e yükseltti

Kocaeli'de ulaşıma zam talebi ikiye katlandı
17 Temmuz 2023 - 13:28
Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt ile Kocaeli Otobüs Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Birliği Başkanı Mehmet Yaşar ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. KOTO’da yapılan toplantıya; Birleşik Kartepe Kooperatif Başkanı ve Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkan vekili Mahmut Aktaş, Derince Şoförler Odası Başkanı Yaşar Tuncer, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Gebze Şoförler Odası Başkanı Necati Kaya, Gölcük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nizamettin Meteer, Derince Otobüsçüler Odası Başkanı Burhan Soydaş, Karamürsel Şoförler Odası Başkanı Yardımcısı Tarık Eryürek, S.S.5 Nolu Şehir içi Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Niyazi Yağız, S.S.Körfez Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Bünyamin Koç, S.S. Darıca Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Eser Çeper, S.S.Çayırova Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Osman Ayık, S.S. Gebze merkez Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Alirıza Taşlı, S.S. Suadiye Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Köksal Yılmaz, S.S. Karamürsel Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Ahmet Utaş, S.S. Gölcük Şehir içi Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Osman Çavdar, S.S. İhsaniye Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Murat Kurt, S.S. Yeniköy Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Volkan Sözen, diğer kooperatif başkanları katıldı. Başkan Kurt ve Yaşar, 20 Temmuz’da görüşülecek zam oranını yüzde 50’den yüzde 100’e yükselttiklerini açıkladı.

KURT; ‘MANİDAR BİR ZAM’
Esnafın artık tükentdiğini ve zamlara yetişemediğini ifade ederek konuşan Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt, “ 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında 15 Temmuz demokrasi ve birlik gününde gece selalar okunurken akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinin yüzde 200’ün üzerinde yükseltimesi ve gecenin önemine binaen düşündürücü ve manidardır. 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimine karşı araçlarını tankların ve askeri kışlaların önüne siper eden meydanların boş bırakmayan bütün insanları meydanlara ücretsiz taşıyan sürekli devletin yanında olan bir topluluğuz” dedi.

‘KONTAK ÇEVİREMİYORUZ’
Zor şartlarda çalıştıklarının altını çizen Başkan Kurt, “Bizler nakliyeci esnafı olarak sabahın 5’inden gece yarılarına kadar hizmet eden, gecesi gündüzü hafta tatili bayramı olmadan durmaksızın çalışan esnaf gruplarıyız. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde 19,00-TL olan motorin grubuna bugün yüzde 75 zam gelerek tarihi bir rekor kırılmıştır. Motorin zammı ile beraber diğer işletme giderleri, asgari ücret farkı, BAĞKUR,SGK, zorunlu trafik, kasko, yedek parça, bakım onarım, bandrol, Lastik, muhasebe, çalışan şoför maaşlarına ayrıca MTV’ye gelen 2. ödeme gibi birçok kalemde yüksek oranlardaki artışlar esnafımızın belini bükmüş ve kontak çeviremez hale gelmişken bir de üzerine gelen bu ÖTV zammı ile üzülerek söylüyoruz ki bu şartlar altında halkımıza kaliteli ve makul hizmet vermemiz mümkün değildir” dedi.

‘ESNAFI YAŞATALIM’
Başkan Mustafa Kurt, son olarak “Bizler vermiş olduğumuz bu kamu hizmetinin aksamaması ve sürdürülebilir olması için ve bu zamların nerede duracağı belirsiz olduğu için acilen Büyükşehir belediye başkanımızın ve yönetiminin bu giderlerin karşılanabilmesi adına yüzde 100 ücret tarifelerinin değiştirilmesini talep etmekteyiz. Esnaf Sanatkârlar toplumun temel direğidir. Esnaf kalkınırsa ülke kalkınır, insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek talep ettikleri yüzde yüz zammın uygulanması konusunda ısrarcı olacaklarını ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum