Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de toplu taşıma sistemi değişiyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, toplu taşıma sisteminde değişikliğe gideceklerini açıkladı. Yeni yılda hayata geçmesi planlanan Körfez-Kartepe hattındaki Hat 41K ile bunun ilk örneğini oluşturacaklarını söyleyen Büyükakın, toplu taşımada hizmet alımı modelini uygulayacaklarını açıkladı

Kocaeli'de toplu taşıma sistemi değişiyor!
27 Ekim 2021 - 12:22
Basın mensuplarının toplu taşıma ile ilgili sorularını yanıtlayan Büyükakın, “Toplu taşıma çark yapma gayesi ile düşünülmemeli. Strateji değişikliğine gidiyoruz. Kırsal alanlarda yaklaşımımız bir örneği oldu. Kırsal kesimdeki ulaşımı planlarken bunun bize ne kadar bir bütçeye mal olacağını çalıştık. Ardından maliyetin yıllık 25 milyon olduğunu gördük. Şehir içinde de aynısını yapalım diye düşündük. Körfez, İzmit Merkez ve Kartepe’yi içine alacak bir çalışma yapıyoruz. Bu alanda 830 civarında araç var. Bu araçların taşıma hakları verilmiş. 

100 MİLYONLUK BÜTÇE
Aynı hat üzerinde olan araçları aynı çatı altında toplayarak birbiri arasında aktarmaların olduğu, ana bir gövde hattın kurulduğu, araç sayılarının azaltıldığı, 650 araçla bu bölgelerdeki toplu taşımayı yapabileceğimizi gördük. Bunu yaparken toplu taşımacıdan hizmet alacağız. Bunu yaparken toplu taşıma esnafı vatandaştan ne kadar para alacağına bakmayacak. Kendisine verilecek kiraya bakacak. Bunun da yıllık 100 milyon bir gideri olacak. Sonra bunu batı ve güney yakasına da uzatacak şekilde çalışacağız. 2035 yılında yolculuklar 5 katına çıkacak. Yolları 5 katına çıkartamayacağımıza göre toplu taşımayı kolaylaştırmak gerekiyor.
 
HİZMET ALIMI MODELİ
Yılbaşında bu sistem hazır olacak. Kırsalda olduğu gibi hizmet alımı modeli uygulayacağız. Böyle olursa yolculuk ücretleri daha makul olacağı, maliyetin belediye tarafından üstlendiği bir toplu taşıma olacak. Toplu taşımayı biz masa başında planlanması gereken kısmını planladık. Yılbaşında bu bahsettiğimiz baskılar azalmış olur. Tamamı çözülür mü çözülmez. Herkesin evinin önünden toplu taşıma geçmesi mümkün değil. İnsanlar biraz yürüyecek. Yeni sistemde abonman da olacak, aktarma da olacak” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum