Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de taksilere pandemi ayarı

 Pandemi sürecinde ticari taksilerin faaliyetleri sırasında alınması gereken tedbirleri belirlemek için Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı açıklandı.

Kocaeli'de taksilere pandemi ayarı
16 Ağustos 2020 - 18:00 - Güncelleme: 17 Ağustos 2020 - 12:25
Bu kapsamda alınması gereken tedbirleri tekrar değerlendirmek üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında konu ile ilgili aşağıdaki kararlar alındı;
        
İşte o karar;
    
Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.” hükmü 4 yolcu kapasiteli ticari taksilere göre belirlenmiş olup, ilgili madde ilimiz genelinde geçerli olmak üzere“ 4 yolcu kapasiteli ticari taksiler için 3 müşteriye, 5 veya 6 yolcu kapasitesi olan ticari taksilerde 4 müşteriye, 7 veya 8 yolcu kapasitesi olan ticari taksilerde 5 müşteriye kadar yolcu alınabilmesine’’ olarak tadil edilmiştir.
Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek ilimizdeki uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum