Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de 26 bin 908 kişi istihdam edildi

Başlatılan Milli İstihdam Seferberliği’nde Kocaeli’de gelinen son noktanın değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Vali Hasan Basri Güzeloğlu, hedef olarak belirledikleri 60 bin istihdamın yüzde 44,8’ini gerçekleştirdiklerini söyledi

Kocaeli'de 26 bin 908 kişi istihdam edildi
17 Mayıs 2017 - 09:39
Kocaeli’nin il istihdam değerlendirme toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Güzeloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, OSB’lerin yönetim kurulu başkanları, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve il müdürleri katılım gösterdi.
 
“İNİSİYATİFİ BİZ ALDIK”
Gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli İstihdam Seferberliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Erdoğan’ın 7 Şubat’taki konuşmasının izletildiği toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Yapılan çağrıya bir hafta sonra cevap vererek inisiyatifi alan ilk il olduk. İstihdam ekonominin çok önemli yapısal bir sorunu. Kocaeli olarak 3 ayda yerel yönetimlerimiz, kurumlarımız, STK’larımızla yakın iletişim sağladık. Kocaeli’deki iyileşme Türkiye’yi de etkiledi” dedi.
 
“HEDEFİMİZ 60 BİN İSTİHDAM”
Konu hakkında Kocaeli’de önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Güzeloğlu, “Nitelikli insan gücü en temel konularımızdan birisi. Sloganımız “Türkiye’nin geleceğine sen de bir istihdam sağla” oldu. 14 Şubat’taki toplantımızda belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız 58 bin 825 ilave istihdam taahhüdü verilmişti. Bunu revize ederek en az 60 bin kişi olarak açıklamıştık. Bu 2017 yılında hedeflenen rakamdı” diye konuştu.
 
ÇALIŞMALARI ANLATTI
İstihdam seferberliğine yönelik yapılan çalışmaları açıklayan Vali Güzeloğlu, “İŞKUR, KOSGEB, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri, OSB’lerimiz ve ticaret odalarımızla bilgilendirme toplantıları yaptık. 8 bin 150 işyeri ziyaret edildi. Yapılmak istenilenler görüşüldü. İŞKUR tarafından 8 bin 417 işyeri ve 63 ev ziyareti yapıldı. 2 bin 160 kişiye iş danışmanları bilgilendirmelerde bulundu. KOİF’17’de 101 işletmenin katılımıyla yapıldı” ifadelerini kullandı.
 
26 BİN 908 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ
Kocaeli’de 1 Ocak ila 7 Mayıs arasındaki istihdam artışının 26 bin 908 olduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu oran Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında geçen sayıdır. Kişi başı sigortalı kişi sayısında 81 il arasında 7. sıradayız. 26 bin 908 rakamımızla biz 7 Şubat’ta başlatılan seferberlik hedefimizin yüzde 44,8’ini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu büyük bir başarıdır” değerlendirmesinde bulundu.
 
“SANAYİCİLER İSTİHDAM ETTİ”
Güzeloğlu’nun ardından konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Seferberlik hakkında firmalarımızı bilgilendirdik, anketler yaptık. Toplamda 365 firmamıza istihdam seferberliği konusunda anketlerimiz oldu. Bu firmalarda 2 bin 869 kişiye istihdam sağlandı. Bizim hesaplarımıza göre 4 aylık dönemde toplamda 20 bin kişi sanayiciler tarafından istihdam edildi. Bu rakamın daha yüksek olmasını diliyoruz. Kocaeli’nin nüfusu 1 milyon 830 bin. Nüfusa göre istihdam oranlarına bakıldığında Kocaeli, Türkiye birincisidir. KSO olarak Gebze’de bir Bilişim Lisesi kuracağız” dedi.
 
“HEDEFİMİZ 90 BİN İSTİHDAM”
Zeytinoğlu’nun ardından konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “İlçemizdeki yeni istihdam oranı yüzde 26 seviyesinde. Burada toplam 4 bin 420 kişi işe girdi. OSB’lerdeki hedefimiz 90 bin civarındadır. 6-7 Nisan’daki fuarın hazırlık toplantısına Gebze Ticaret Odası’nın çağrılmamasından dolayı kırgınlığımız var. Kocaeli ekonomik olarak süper ligde oynuyor. Hedeflerimizin üstüne çıkabiliriz” diye konuştu.