Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Basını'nın Artvin gezisinde 2. gün

KARBAFED (Kocaeli Artvin Batum Havalesi Dernekler Federasyonu )’in organize ettiği Artvin Kültür ve Turizm Gezisi'nin 2. gününde ilk durak Borçka oldu.

02 Eylül 2021 - 23:55 - Güncelleme: 03 Eylül 2021 - 01:00
Kültür ve Turizminin tanıtımına katkı sunmak amacıyla KARBAFED’in davetlisi olarak önceki gün Artvin’e giden Kocaeli Bölgesinde görev yapan gazeteciler bugün gezilerinde ilk olarak Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın misafiri oldu.
Belediyeye ait  İsmet Acar Turizm tesislerinde konuklarını kahvaltıda ağırlayan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’a misafirperverliği nedeniyle teşekkür eden KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu, ‘’ Bugün buraya  gücümüze güç katarak geldik. Geziye destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Büyükakın'a desteklerinden dolayı teşekkür  ediyorum. Borçka'dan kendisine selamlarımızı  gönderiyoruz.  amacımız bölgemizin turistik alanlarını tanıtmak ve turizmine destek vermek.  Bölgemizin turizm ve tarımdan başka bir geliri yok  Biz turizm elçisi olarak buraya geldik gezi ve tanıtımlarımız yeni projelerimizle devam edecek dedi. 

BAŞKAN ORHAN; GÖÇ EDEN ARTVİNLİ 1 GÜN DAHİ OLSA BURANIN HAVASINI TENEFFÜS ETMEK İÇİN GELİR

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ise Artvin insanının  misafirperverliğinin yanısıra elinde ne varsa paylaşmaya hazır olduğunu, okumaya meraklı olduğunu ve iş imkanı olmadığı için göç ettiğini ifade ederek, ‘’ Artvinli’nin en fazla göç ettiği yerlerden biri de Kocaeli’dir. Bursa İstanbul’da var. Hatta Bursa ile ilgili olarak Artvinliler ‘burtvin’ derler.’’ şeklinde konuştu. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine de dikkat çeken Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Artvin insanın göç etse dahi bağlarını koparmadığını bölgeden sürekli olarak haberdar olduğunu belirterek, ‘’ Uygun firsatı bulduğunda mutlaka Artvin’e gelir, 1 gün dahi olsa buranın havasını teneffüz etmek ister, bu arada da dayanışmayı da kendinde bulur ve bunu yaşatmak ister.’’ şeklinde konuştu.

ÇELİK; TEKNELER TURİZM İÇİN HİZMET VERİYOR

Borçka Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltılı toplantının ardından Artvin Valiliği tarafından projelendirilen Çoruh nehri üzerindeki İbrikli Köyü  karayolu üzerinde yapılan iskeleden Borçka Barajı’nda tekne turuna çıkan Kocaelili konuklara İl Özel İdare Turizm Genel Koordinatörü Suat Çelik bilgilendirmelerde bulundu..
Teknelerin turizm amacıyla hizmet verdiğini belirten Suat Çelik, iskelenin Artvin  Valiliği İl Özel idaresinin işletmesinde hizmet verdiğini belirtti. Baraj gölü üzerinde kafes havuzlar içerisinde gök kuşağı balığı üretiminin de yapıldığını açıklayan Çelik bu balıkların Japonya’ya ihraç edildiğine değinerek, ‘’ Bu ihraçaatda milyonlarca dolar söz konusu, bölgeye çok ciddi bir katma değer sağlıyor, ihracaatın dışında iç piyasaya da veriliyor marketlerde bulunuyor belki sizler de almışsınızdır ‘’ dedi.

KARBAFED BAŞKANI TORUN; VALİ BEY ÇOK GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATMIŞ

KARBAFED Başkanı Mikail Torun ise tekne gezintisi sırasında açıklama yaparak, Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un bir kaç ay önce güzel bir projeye imza atarak tesisi Artvinliler’e kazandırdığını ifade etti. Tekne turunda duygularını paylaşan Torun, ‘’ Böyle güzel bir projenin Artvinimiz’de olması buraya çok ciddi bir değer katacağına inancımız tamdır. Vali beyimize çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki, asıl teşekkürümüzü Kocaeli Büyükşehir Belediyemize yapmadan geçemeyeceğim, Tahir başkanımız bizi, basınımızı bu bölgeye gönderme noktasında sağ olsun bize otobüs tahsisimizi yaptı kendisine ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ dedi.

VALİ DORUK, 400 YEMEK ÇEŞİDİNDEN OLUŞAN GASTRONOMİ MÜZEMİZ VAR

KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu ve beraberindeki heyet daha sonra Artvin  Valisi Yılmaz Doruk’u makamında ziyaret ederek misafir perverliğinden dolayı teşekkür etti. Vali Doruk, Kocaeli'nden gelen KARBAFED ve Basın heyetine Artvin’in önemli projelerini aktardı. Türkiye'nin ilk ve tek barajlar Müzesinin Artvin'de açılacağının müjdesini veren vali Doruk, ev tekstili ve el ürünleri satış mağazasının yanısıra Artvin'iin yemek kültürünün ön plana çıkarılacağı ve bu anlamda yaklaşık  400 yemek menüsünden oluşan  Gastroloji Müzesi’ne hizmet verildiğini açıkladı. 
Vali Yılmaz Doruk Artvin'in projelerini bir bir heyecanla sıralarken yörenin en büyük özelliğinin de bitki çeşitliliği olduğuna değindi.  Çok yakın tarihte  tıbbi oramatik  Botanik Bahçesinin hizmete açılacağını aktaran Vali Doruk,. Artvin'i ziyaret eden konukların Deriner Barajı ile 30 kilometre içinde Kültür gezisi ile dinlenme imkanı bulacaklarını belirtti.  

KALYONCU; KOCAELİ’DE YAŞAYAN HEMŞAHRİLERİMİZE ARTVİN’İN KÜLTÜRÜNÜ ANLATACAĞIZ

Vali Yılmaz Doruk’un konuşmalarının ardından KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu tekrar söz alarak tabela Federasyonu olmadıklarını söyledi. Kalyoncu konuşmasının devamında ise, ‘’ Kocaeli'de yaşayan  hemşerilerimize ve gençlerimize Artvin kültürünü aktarıp yapacağımız kültür gezilerimizle  Artvin ile buluşturacağız. Yine bu kapsam da sel ve yangında zarar gören hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunarak  Kocaeli Büyükşehir,  İzmit Belediyesi, Kartepe Belediyesi Başiskele belediyelerimizin katkılarıyla 300 koli yardım ve 40 yardım çeki getirdik. Kanyon şehri  Artvin'imizi etkinliklerimizle inşallah tüm dünyaya tanıtacağız dedi. 

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜR VEKİLİ’NDEN BİRİFİNG

Heyet daha sonra, Gastronomi Müzesi ve dünyanın en büyük Atatürk Anıtı’nın yer adığı Ata Tepe’yi gezdi. Gezİnİn tamamlanmasının ardından konaklama yapacakları DSİ Tesislerine geçen misafir heyet akşam yemeği sırasında İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş tarafından Artvin Valiliği’nin hayata geçirdiği ve geçireceği projeler hakkında birifing aldı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum