Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli Barosu 85 yaşında!

Kocaeli Barosu’nun 85’üncü yıl dönümünde günün anlam ve önemi konuşan Baro Başkanı Av. Mehmet Gül, “Baromuz kurulduğu tarihten itibaren, hukuk devleti, bağımsız yargı ve insan haklarının korunması ilkelerini, sahiplenmiş ve bu konularda mücadele etmiştir” dedi.

Kocaeli Barosu 85 yaşında!
17 Kasım 2023 - 11:21
Kocaeli Barosu’nun 85’üncü yıl dönümü nedeniyle İzmit Kent Met Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Düzenlenen programa Kocaeli Baro Başkanı Av. Mehmet Gül, yönetim kurulu üyeleri, genç avukatlar Baro eski Başkanları Cengiz Sarıbay, Fahri Örengül, Sertif Gökçe ve Bahar Gültekin Candemir ile avukatlar katılım sağladı.

Çelenk’in bırakılmasının ardından günün anlam ve önemi konuşan Baro Başkanı Av. Mehmet Gül konuşmasında şunları söyledi, “17 Kasım 1938 yılında kurulan Kocaeli Barosu, Cumhuriyetimizin 100. Yaşını coşkuyla kutladığımız bu dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerinin İzinde, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunan 85 yıllık köklü bir Cumhuriyet kurumudur. Baromuzun 85.yaşının yıl dönümünde Büyük Atatürk'ün manevi huzurunda her zaman olduğu gibi aynı kararlılıkla bir aradayız ve her zamankinden daha güçlüyüz. Öncelikle baromuzda, bugüne kadar hak savunmanın önem ve değerine uygun şekilde mesleğimize hizmet eden önceki dönem Baro Başkanlarımıza; Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulları ile çeşitli platformlarda baromuzu ve mesleğimizi temsil gayesiyle görev alan meslektaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca her daim yanımızda özveri ile bizlere destek veren barodaki mesai arkadaşlarımıza da sizler adına teşekkür ediyoruz.

ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARLARI YORUMA AÇIK DEĞİLDİR
Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Şerafettin Can Atalay ilgili verilen hak ihlali kararına Uyulmaması ve ihlalin kabulü yönünde oy veren üyeler hakkında Suç Duyurusunda bulunulması şeklinde vermiş olduğu kararının, hukukun üstülüğünün geçerli olduğu bir hukuk devletinde kabulünün mümkün olmadığını bir kez daha bu platformda da dile getirmek isterim. Zira Anayasa'nın 153. Maddesinin 6. Fıkrası hiçbir yoruma yer bırakmayacak kadar açıktır. ' 'Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete de hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar” şeklindendir ve yoruma açık değildir. Kocaeli Barosu, bu minvalde demokratik hukuk devletinin korunması için yapılacak her türlü faaliyetin paydaşı olmaktan bugüne kadar çekinmediği gibi bundan sonra da asla çekinmeyecektir.

CENEVRE SÖZLEŞMESİ İHLAL EDİLMEKTEDİR
Ayrıca yine bu platformda; 7 Ekim tarihinden itibaren İsrail ve Filistin arasında başlayan ve başta çocuklar olmak üzere binlerce sivilin hayatını kaybettiği çatışmalar sonucu Gazze'de yaşatılan insanlık dramının bir an önce bitirilmesini temenni ediyoruz. Başta işgal altındaki sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Cenevre Sözleşmesi olmak üzere birçok uluslar arası sözleşmenin tanınmadığı ve ihlal edildiği bu saldırıların sonlandırılması için tüm insanlığı ortak hareket etmeye davet ediyoruz.
Temel hak ve özgürlüklerin teminatı, 'bağımsız savunmanın' temsilcisi Olan avukatların, kurucu ve zorunlu unsuru oldukları yargılama faaliyetinin odak noktasında görevlerini özgür biçimde yapabilmeleri, demokratik hukuk devletinin bir gereğidir. Bir hukuk devletinde bağımsız yargılamanın teminatı avukatlar, avukatların teminatı ise Barolardır. Baromuz kurulduğu tarihten itibaren, hukuk devleti, bağımsız yargı ve insan haklarının korunması ilkelerini, sahiplenmiş ve bu konularda mücadele etmiştir.

BAROMUZUN GELDİĞİ NOKTA BİZİ ONURLANDIRMAKTADIR
Mesleki dayanışma düsturunu, standartların çok üstünde korumuş ve gerçekleştirmiş olan Baromuzun bugün geldiği nokta bizleri onurlandırmaktadır. Kocaeli Barosu olarak 85 yıldır devam eden hak mücadelesi serüvenimizde, bugün taşıdığımız özgürlük meşalesini, bundan sonra da yorulmak bilmeden taşıyacağımıza söz veriyoruz.
Bu inançla, Kocaeli Barosu mensupları olarak, baromuzun Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde, demokratik hukuk devleti, toplumsal barış ve huzur hedefini gerçekleştirmiş bir ülke hayali ile, kuruluş yıldönümümüzü kutluyorum. En derin sevgi ve saygılarımla.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum