Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kızılay Darıca Şubesi açıldı

Ülke genelinde 750’den fazla şubesi bulunan Türk Kızılayı’nın Darıca Şubesi, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Şube binasındaki açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın yanı sıra Darıca protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kızılay Darıca Şubesi açıldı
21 Haziran 2013 - 11:42
 Ülke genelinde 750’den fazla şubesi bulunan Türk Kızılayı’nın Darıca Şubesi, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Şube binasındaki açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın yanı sıra Darıca protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Bir yandan insani yardım çalışmalarına aralıksız devam eden Türk Kızılayı bir yandan da hizmetlerini yaygınlaştırmak ve kalitesini arttırmak için şube ağını geliştiriyor. Tüm yurdu saran bu hizmet zincirine eklenen son halka Darıca Şubesi oldu. Zincirlikuyu Mahallesi Kaplan Caddesi No: 27 adresindeki açılışa Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz, kurum amirleri, işadamları ve Türk Kızılayı Şube Başkanları katıldı.
Törende bir konuşma yapan Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, “Bu hizmet binasının açılışına katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Türk Kızılayı, milletin merhamet elidir. Bu yardımlar sayesinde küresel ölçekte bir yardım kuruluşu olduk. Somali’den Myanmar’a, Kuzey Kore’den Gazze’ye kadara her yere din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yardım etmenin huzuru ve mutluluğu içindeyiz” dedi. 
Genel Başkan Akar ayrıca geçtiğimiz gün DEMSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan Swiss Red Cross Geneva’ya (Kızılhaç’a) Onursal Başkan seçilmiş olmasına da büyük tepki gösterdi. İsviçre'de düzenlenen partiye giden DEMSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Demet Sabancı Çetindoğan’u eleştiren Akar, "Sosyete bakıyoruz ki Kızılhaç'ın fahri onursal başkanlığını almış. Buna çok üzüldüm. Kızılhaç 5 kuruş almadan kimseyi onursal başkan falan yapmaz. Buraya 100 kişilik bir ekiple gdien sosyete arkadaşlarımızı kınıyoruz. Nüfus cüzdanında "Türk ve Müslüman" yazanların bunu yapması bizi derinden yaraladı. Kızılhaç'ın 100 katı büyüklüğündeki Kızılay'a bakmamalarını ise esefle kınıyorum. Ama olsun bu sosyetelerden güçlü bizim halkımız var" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
KIZILAY DARICA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU: Başkan: Nusret Oliger, Yönetim Kurulu Üyeleri: Hicabi Bulut, Uğur Öcal, Çağdaş Duyar, Arif Aküzüm, Naile Aktürk. Onursal Üyeler: Zeki Etyemez, Özcan Dal, Bülent Gül, Şeref Arslan ve Satı Ergün