Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaşukçi: İşsizlere 55 milyon ödendi

İl İstihdam Kurulu toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İŞKUR’un 2014 yılında 14 bin 327 kişiye 55 milyon 800 bin lira işsizlik maaşı ödendiğini açıkladı.

 Kaşukçi: İşsizlere 55 milyon ödendi
23 Ocak 2015 - 08:45
 
İl İstihdam Kurulu toplantısı  Vali Yardımcısı Ahmet Derviş Set’in başkanlığında Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, KOTO Başkanı Murat Özdağ, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, il müdürleri ve bürokratlar katıldı. Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İŞKUR’un 2014 yılında 14 bin 327 kişiye 55 milyon 800 bin lira işsizlik maaşı ödediğini ifade etti.
 
60 BİN KRONİK İŞSİZ
Geride bıraktığımız 2014 yılıyla ilgili İŞKUR’un rakamlarını heyetle paylaşan İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, “Biz İŞKUR olarak 2014 yılında 50 bin 662 kişilik açık iş aldık. İşverenlerimize 67 bin 479 kişilik personel yönlendirdik. Bunların içinden 20 bin 724 kişi işe girdi. Fakat Kocaeli’de 60 bin ile 64 bin arasında kronik işsizliğimiz var” dedi.
 
79 MİLYONLUK BÜTÇE
Kaşukçi, “14 bin 327 kişinin işsizlik ödeneğini kabul ederek ödemeler yaptık. 55 milyon 800 bin lira gibi işsizlik ödeneği ödedik. 79 milyon liralık bütçeyle 2014 yılını kapattık” dedi. Sigortasız çalışmayla ilgili kendilerine başvuru gelmediğini ifade eden Kaşukçi, “Sigortasız işçi çalıştırıldığı gibi bir durum var. Fakat kimse gelip bize sigortasız çalıştırılıyorum diye bir başvuruda yapılmadı. Başvuru olsa biz gereğini yapacağız” açıklamasında bulundu.
 
OSB’LERE MESLEK LİSESİ AÇILACAK
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Sanayi Odası’nın ve Kocaeli Ticaret Odası’nın taleplerine göre tüm organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri kurulacağını ifade etti. Çelik, “Tüm OSB’lerimizde KOTO ve KSO’nun talepleri doğrultusunda meslek liseleri açılacak. Bu projeyi valilik de oldukça önemsiyor. Odalarımızın taleplerine göre OSB’lerde meslek lisesi bölümleri açılacak. İstihdama bu şekilde katkı sağlamayı istiyoruz” diye konuştu.
 
GÜZELOĞLU DESTEKLİYOR
Gebze’deki programı sebebiyle toplantıya gecikmeli olarak katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, OSB’lerde açılacak meslek liselerine değindi. Güzeloğlu, “Meslek liseleri sanayiden kopuk bir mesleki eğitim verdi ve günceli yakalayamadı. Teorik eğitimi verirken pratik eğitimi veremedi. Eğer biz böyle bir eğitim istiyorsak belirli maliyetleri göze almalıyız. Böylece daha nitelikli personeller yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı. Vali Güzeloğlu konuşmasını tamamladıktan sonra DOMİF Fuarı’nın protokol anlaşması imzalandı.