Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kargocu kılığında 23 Kişiyi 2 milyon 100 bin TL dolandırdılar

Ülke genelinde internet üzerinden cep telefonu, bilgisayar veya laptop gibi pahalı ürünleri satan şahıslara alıcı gibi kapora gönderdikten sonra kendilerini kargo çalışanı gibi gösterip önce takip numaralarını, sonra da ürünleri kargo firmasından teslim alan  23 kişiyi, 2 milyon 100 Bin TL. dolandıran şahıslara yönelik Kocaeli dahil 3 ilde yapılan operasyonlarda  15 şüpheli göz altına alındı.

22 Ekim 2024 - 23:03 - Güncelleme: 22 Ekim 2024 - 23:22
İnternet üzerinden cep telefonu, fotoğraf makinesi, bilgisayar, laptop gibi yüksek fiyatlı teknolojik ürünleri satmak isteyen vatandaşları gözlerine kestiren dolandırıcılar, önce kendilerini alıcı gibi gösterip, satın almak istedikleri ürünlerin kaporasını da göndererek karşı tarafa güven sağladılar. Güven sağladıktan sonra kendilerini kargo çalışanı gibi gösteren dolandırıcılar müştekileri arayarak  gönderdikleri ürünlerin  takip numarası veya gönderi numaralarını aldılar.
Daha sonra kargo şirketlerine giden dolandırıcılar, ürünleri teslim alıp kayıplara karıştılar.
Gelen ihbarları değerlendiren polis, yapılan çalışmaların ardından geçtiğimiz cumartesi günü Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale’deki 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 23 kişiyi 2 milyon 100 bin TL dolandıran 15 kişiden 12’sini göz altına alan polis, yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet dizüstü laptop, 13 adet cep telefonu, kimlik basımında kullanılan kart makinesi ve çok sayıda kimlik karti yapımında kullanılmaya hazır halde boş kart, 1 adet renkli fotokopi makinesi, 1 adet pos cihazı, fotoğraf makinesi aksesuarları  ve çok sayıda flash bellek ele geçirdi.
Yakalanan şüphelilerden, M.Ş. ‘nin 15, H.Ş.’nin 30, İ.D.’nin 2, G.K.’nin 30, M.Y.Ç’nin 2, E.P.’nin 2, M.İ.’nin 1, Z.B.Ö.’nün 13, D.P.’nin 1, G.K.’nin 2, İ.T.’nin 1, H.A.’nın ise 2 dolandırıcılık suçu olduğu tespit edildi
Yakalanan şüpheli şahıslardan G.K., ifadesi alındıktan sonra savcı talimatı ile serbest bırakılırken, bugün  Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 11 şüpheli şahıstan 8’i, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 3 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum