Karaosmanoğlu'nun çabalarına Bilirkişi'den red!
Gebze Tavşanlı Mahallesi’nde Taş Ocakları Mevkii’nde bulunan ve şahsa ait olduğu bilinen spor alanını’nın Sanayi Alanı’na çevrilmesi projesi Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na rağmen Bilirkişi tarafından reddedildi. Gerekçe ise net, bölge şehir merkezine çok yakın.
18 Temmuz 2013 - 09:47
Gebze’nin Tavşanlı Mahallesi Taş Ocakları mevkiinde bulunan ve şahıs arazisi olduğu bilinen spor alanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından sanayi alanına çevrilmek isteniyordu. CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ise konuyu yargıya taşımışlardı. Mahkemece tayin edilen Bilirkişi, bölgenin sanayi alanına çevrilmesi konusunda hazırladıkları raporda red yanıtı verdiler.
AKP'liler de Red oyu kullanmıştı
AKP’li Gebze Belediye Meclis üyeleri de gurup kararı alarak spor alanı olan bölgenin sanayi alanına çevrilmesine red oyu kullanmışlar, ancak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun şahsi girişimleri sonucu, karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirilmesi sağlanmştı. Daha sonra bazı Büyükşehir Meclis Üyelerinin bu dururmu protesto ederek meclisi terk ettiği bilinirken oylama sonucu geçirilen karar daha sonra yargıya intikal etmişti.
Arazi sahibine ihale vermişler
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu arazi sahibine Gebze’de bir okulun çatı yapım işi verildiği belirtilmişti . Ancak söz konusu okul olan Gebze Endüstri Meslek Lisesi’nin çatısının maliyetinin yaklaşık 60 bin TL olduğu bilinirken arazi snayi arazisine çevrilmek istenen arsa, sahibine getirimi 15 milyon TL. Kazanç sağlıyor. Diğer yandan, Karaosmanoğlu, ayrıca “Gebze Belediyesi’ne 2,5 milyon TL katkı sağladık” açıklamaları dikkatlerden kaçmadı
Tüm bu gelişmelerin ardından, spor alanı olarak belirlenen arazinin sanayi alanına çevrilmesi düşüncesine bilirkişinin hazırladığı rapor gayet iyi özetlemekte: Gebze’nin yeşil alan ve spor sahalarına ihtiyacı vardır. Zira kentin birçok yerinde kurulan organize sanayi bölgeleri burayı “sanayi doygunu” bir şehir haline getirmiştir.