Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karabacak ve Gülen!

Emre Polat 'Şükrü Karabacak ve Arif Gülen'i' kaleme aldı.

Karabacak ve Gülen!
21 Haziran 2013 - 13:53
 Zor iş şu Belediye Başkanlığı.  Bana sorsanız, bu iş ne parası için, ne forsu için yapılmaz. Büyük dert. Biraz duygusal, hassas bir insanın, 5 yıl belediye başkanlığı yapıp, kahrından hasta olmaması mümkün değildir diye düşünürüm.
Hırs işi bu. 
Heyecan işi. 
Seçimler için süre daralırken, Belediye Başkanlarının hepsi biraz tedirgin. Giderek bu tedirginlik de artacak kuşkusuz. Önce yeniden aday gösterilip, gösterilmemenin heyecanını ve gerilimini yaşayacaklar. Sonra, aday gösterilenler, seçilecek miyim, seçilemeyecek miyim stresiyle uykusuz geceler geçirecekler.Siyaset kısmet işidir. Kimsenin yeri garanti değildir.
Benim kişisel gözlemim şu: Önümüzdeki yerel seçimlerde, AKP’nin elinden Belediyeleri kazanmak, bu Darıca'da AKP’yi yenmek, en azından bugünden bakıldığında çok zor görünüyor. Ancak, yine de imkansız değil!
Türkiye siyasetini bir kenara koyalım. Siyasete Kocaeli özelinden baktığımızda, AKP kadrolarının ilimizde özellikle 2009’dan sonra çok başarısız olduğunu, çok eksik kaldığını görüyoruz. Kusura bakmayın da bu kentin insanları enayi değil ha! 
Herkes, her şeyin farkında. 
Sanki şaka gibi! Bazı  AKP’li belediyeler, kendilerini çok başarılı görüyor.
Kocaeli'nin belediyecilik açısından Türkiye’ye örnek olduğunu söylüyorlar. Ama tabloda ortada. Darıca, Büyükşehir’den nerdeyse hiçbir şey alamadı! Bir şey almadığı halde Darıca Belediyesi’nde  ciddi yatırımlar var.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın son yıllarda yaptığı çalışmaları şahsım olarak gerçekten takdir ediyorum.   Ciddi bir alt ve üst yapı çalışması var.
Karabacak çok farklı bir adam. 
İnsani ilişkileri mükemmel. İlçesinde her hastaya koşuyor. Herkesi tanıyan, herkesle kucaklaşan, her ortamda, her durum karşısında yüzünde tebessümü eksik etmeden insanlara yaklaşan bir adam.
Her zaman dediğim gibi çıraklık dönemini artık aştı Karabacak. (Biraz geç de olsa)
Konuşması, hitabı zaten büyük yetenek.
Ama gel gelelim ki ‘şuan ki başkanın’ karşısında bir rakip var. Hem de aylar öncesinden belli olan bir isim.  MHP’nin Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak neredeyse MHP Darıca Belediye  Başkan Adayı Arif Gülen orada. MHP'yi yeniden heyecanlandırmadı desek yalan söylemiş oluruz. 
Yani Karabacak ne yapıyorsa, Arif Gülen'in de eli armut toplamıyor. 
Gülen'in de sosyalliğini takdir etmek lazım. Her  eve giriyor. Özellikle 'oy alması zor yerlere!'  Ancak MHP’li Gülen, bu aktifliğini hep el sıkmakla gerçekleştiriyor.  El sıktığı veya masasına oturduğu kişilerle fotoğraf çektirip, sosyal ağlara koyuyor. Aylar önceden açıklanan bir isim, sadece el sıkmak için aday olmadı öyle değil mi? 
Oysa Gülen’in gümbür gümbür sokağa çıkması lazım. “Parti adına çalışacak olanlar gelsin, “Ben yokum” diyen gelmesin” demesi lazım. Gülen’in bu kentteki  herkesi değerlendirmesi, kullanması lazım. 
Kendisiyle her karşılaştığımızda uzun uzun sohbet ediyoruz. Gülen, gerçekten samimiyetine inandığım bir isim. Bence gerçekten seçimlere büyük renk katacak. Ama artık neden erkenden aday olduğunu ispatlaması da lazım. Zoru başarmak için çok çalışması, planlı çalışması ve erken kalkıp, yol alması gerekir. Zaten duyduğuma göre resmi seçim çalışmalarına önümüzdeki hafta başlayacak Arif Gülen. İlk olarak kendi resimlerinin bulunduğu çantaları, tişörtleri, şapkaları Darıcalılara dağıtacak.  Daha sonra ev ziyaretlerini daha da sıklaştıracak. 
 
Şimdi gelelim Karabacak ile Gülen ikilisine. İkisinin en büyük artıları sosyal insan olmaları. Her insana sarılan ve elini sıkan bu ikili karşı karşıya geldiklerinde de bence ellerini yürekten sıkmalı. 
Siyasetin gelip geçici olduğunu söylememize zaten gerek yok. 
Şükrü Karabacak ve Arif Gülen, başkan olsalarda olmasalar da Darıca’da yaşayacaklar.  Bu iki sosyal ismin, biraz daha ılıman olması lazım. Darıca çok dedikodunun döndüğü bir yer. Bu dedikoduları kesmekte bu iki ismin elinde. Aralarında ciddi bir kırgınlık olmasa bile birbirlerine olan bakışları çok farklı. Bu sert siyaset kendi partililierini de etkiliyor.   Artık Darıca siyasetinde kazan kaynamaya başladı. Yazımın başında belirttiğim gibi.
Benim gözlemlediğim bu!