Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kale Okulları, enerji sektörüne personel yetiştiriyor!

Geleceğin mesleklerini, örnek bir eğitim-öğretim modeliyle uygulayan Kale Okulları, yenilenebilir enerji kaynakları için usta öğreticiler yetiştiriyor.

Kale Okulları, enerji sektörüne personel yetiştiriyor!
21 Nisan 2021 - 16:03
Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi, enerji dönüşümü için gerekli olan rüzgar ve güneş enerjisini kullanarak santral oluşumlarını destekliyor. Konuyla ilgili güçlü projeler ortaya çıkaran Kale Okulları, öğrencilerini aktif hale getirerek, günümüzün trendi, geleceğin mesleği yenilenebilir enerji konusunda farkını ortaya koyuyor.

Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörüne personel yetiştiren nadir kurumlardan biri olduklarını söyleyen Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, öğrencilerini eğitim hayatları boyunca ve mezun olduktan sonra da yalnız bırakmayarak geleceklerini güvence altına aldıklarını belirtti. 

“Türkiye’de bu sektör hızla gelişmekte ve bu alanda büyük oranda elemana ihtiyaç duyulmaktadır” diyen Bahir Azak;  “Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi,  bu alanda öğrenci yetiştirmek adına birçok faaliyet gerçekleştiriyor. Yenilenebilir enerji teknolojilerinin öğrenimini kolaylaştırarak, her öğrencinin okullarda aktif olarak bu eğitimi alması planlanıyor. Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi bu teknolojinin ilerlemesine paralel olarak öğrenci yetiştiriyor, aynı zamanda yurtdışında eğitim fırsatı da sunuyor.  Mezun öğrencilerimiz diplomanın yanı sıra, Ustalık Belgesi, Usta Öğreticilik Belgesi, İşyeri Açma Belgesi ve Europass Belgesine sahip oluyorlar. Bu sayede öğrencilerimiz gerek yurt içi, gerekse yurt dışında yenilenebilir enerji sektöründe söz sahibi oluyorlar” dedi .

Sektörü anlatan ve önemini de vurgulayan Bahir Azak; “Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üreten küçük ve büyük santrallerin kurulumu, işletilmesi bakımı, onarımı ve arızalarının giderilmesi ile ilgili yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alan. Hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları olan güneş ve rüzgar, yenilenebilir enerji kaynağı olup yeşil enerjidir. Bu yönüyle geleceğin en önemli enerji kaynağı olarak görülmektedir. Bizlerde Kale Okulları olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum